Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Åkesson rasande på TV4 efter utfrågningen

Publicerad: 11 september 2014, 06:07

Jimmie Åkesson kritisk mot TV4.

Foto: TV4.

SD-ledaren Jimmie Åkesson rasar mot TV4 efter utfrågningen i går kväll, miljontals konton och lösenord från Gmail har läckt ut på ett nätforum, Twitter tar in över 10 miljarder kronor, och Researchgruppen får kritik på Twitter för Flashback-kontona. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Jimmie ÅkessonVal 2014TwitterMicrosoftMorgonsvepetTV4GoogleNokia

Åkesson rasar mot TV4
SD:s pratiledare Jimmie Åkesson var upprörd efter utfrågningen i TV4 i går kväll. Han kallade den för katastrofal och att han behandlades annorlunda än de övriga programledarna.
– Det var nog den minst intressanta utfrågningen som jag har varit med om i den här mandatperioden, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Twitter-kritik mot Researchgruppens beslag av Flashback-konton
Researchgruppen får försvara sig efter kritik på Twitter mot att man har kommit över ett par hundratusen Flashback-konton. Resumé rapporterade i går att Researchgruppen förbeder avslöjanden om personer som skrivit anonymt på Flashback. På Twitter försäkrar Researchgruppen: ”Vi behandlar den som vilket källmaterial som helst. Gör samma publicistiska bedömningar som alltid”.

Microsoft skrotar varumärket Nokia
Varumärket Nokias dagar har varit räknade sedan Microsofts köp av det finska bolaget. Nu är slutet nära för Nokia – varumärket ska bort. Kommande enheter ska enligt ett internt dokument istället enbart heta Lumia. Dessutom ska Microsoft även plocka bort Windows Phone-loggan från mobilprodukterna för att ersätta den med den klassiska Windows-loggan, skriver Geekongadgets (Omni).

Twitter tar in över 10 miljarder kronor
Sociala nätverket Twitter ska råda bot på pengabristen genom att ta in över 10 miljarder kronor i en nyemission. Emissionen är riktad till privata investerare, skriver re/code och hänvisar till dokument som skickats in till den amerikanska finansinspektionen SEC, skriver DI.

Miljontals Gmail-lösenord utlagda på nätforum

Filer med nästan fem miljoner Gmailadresser med lösenord lades på tisdagen ut på nätforumet btcsec.com, efter dataintrång. 60 procent av filens inloggningsuppgifter uppges vara giltiga. Det skriver nätbaserade amerikanska datatidningen PC World, skriver DN.

Uppgrävda "E.T."-spel auktioneras ut på eBay
En stor del av samlingen med 1 300 gamla tv-spel från utvecklaren Atari som tidigare i år hittades nedgrävd i öknen i den amerikanska delstaten New Mexiko ska auktioneras ut på eBay, skriver TT.

SVT stoppar inte Sanna Lundells kampanj-jobb
SVT ser inga hinder för frilansande SVT-medarbetaren Sanna Lundell att göra reklam för Kommunal i varlörelsen. Resumé skrev i går att Sanna Lundell blir programledare för Kommunals "välfärds-tv" inför valet. Sanna Lundell ska leda en serie om medberoende i SVT i höst, men SVT tycker att Lundell kan göra reklam för Kommunal ändå eftersom SVT-programmet inte handlar om politik, skriver TT/Omni.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.