Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Åklagaren: Häkta Assange!

Publicerad: 18 november 2010, 10:37

Julian Assange har inte dykt upp till förhör kring anklagelserna som riktas mot honom. Det säger överåklagare Marianne Ny som därför begär honom häktad idag. – Jag begär att tingsrätten ska häkta Assange i hans frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga tvång, säger Marianne Ny i ett uttalande på Åklagarmyndighetens hemsida.


Ämnen i artikeln:

WikileaksJulian Assange

Kan häktas idag. Wikileaksgrundaren begärs nu häktad av överåklagare Marianne Ny. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX.

Häktningsförhandlingen hålls i Stockholms tingsrätt klockan 14 idag. Om domstolen beslutar att häkta Julian Assange kan han efterlysas internationellt.

– Bakgrunden är att han måste förhöras i utredningen och att han inte kunnat anträffas för att genomföra dessa förhör, säger Marianne Ny.

Anklagelserna mot Julian Assange dök upp i augusti då han befann sig i Sverige. Han var här för att Wikileaks flyttat sina servrar till Sverige. Han var också kontrakterad som krönikör i Aftonbladet men avtalet bröts när han anhölls och Assange skrev aldrig någon krönika i tidningen.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

WikileaksJulian Assange

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.