Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Åklagaren om Hitta-skandalen: "Verkar ha skett vid många tillfällen"

Publicerad: 22 december 2010, 12:37

Hitta.se-fallet rullar vidare. Åklagare Anita Kjellén vid Citys Kammaråklagare i Stockholm uppger att endast en man är polisanmäld i detta skede:
– Det verkar ha skett vid många tillfällen. Vi vet inte vad som har hänt med varorna efteråt ännu. Vi vet heller inte hur långt tillbaka det sträcker sig i tiden.


Ämnen i artikeln:

Hitta.se

Anita Kjellén vill inte gå in på vilken befattning personen hade på Hitta.se. Hon bekräftar att den numera sparkade personen har beställt en massa varor:

– Vi går igenom det hela bakåt i tiden för att avgöra hur pass omfattande det är. Vi får se vart det landar, säger Anita Kjellén.

Hon vet inte, eller vill inte avslöja, vem eller vilka personer som har anmält personen hos Hitta.se. Hon uppger dock att det rör sig om mycket handlingar att gå igenom.

Hitta.se har tidigare uppgett att det hela rör en person som har rätt att beställa varor i företagets namn, vilket skulle tyda på en person på chefsnivå.

Anita Kjellén vill dock lägga in en brasklapp:

– Det är inte automatiskt så att man behöver attesteringsrätt. Man kan komma över andra personers inloggningsuppgifter eller så kanske man ber någon annan på företaget att attestera. Därmed inte sagt att det är så det har gått till, säger Anita Kjellén.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Hitta.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.