Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Åklagaren: Svennis blev avlyssnad

Publicerad: 24 juli 2012, 11:07

Svennis.

Sven-Göran Eriksson var en av kändisarna som avlyssnades av Murdochs numera nedlagda skandaltidning News of the World. Nu åtalas åtta personer för de illegala avlysningarna – däribland Rebekah Brooks och David Camerons förra presschef Andy Coulson.


Ämnen i artikeln:

Sven-Göran Eriksson

Åtta personer av de 13 som tidigare gripits misstänkta för  inblandning i avslyssningsskandalen har nu åtalats. De ska ha hackat sig in i på kändisarnas mobilsvar.

Bland de åtalade finns Rebekah Brooks och Andy Coulson, båda tidigare chefredaktörer på  News of the World.

– För åtta av de tidigare gripna personerna finns det tillräckligt med  bevis för fällande dom i en rättegång och därför kommer de att åtalas,  sa åklagaren under en presskonferens som direktsändes på Sky News, enligt Aftonbladet.

Brotten ska ha ägt rum mellan 2000 och 2006. Bland de drabbade kändisarna finns, enligt åklagaren, Sven Göran Eriksson, Paul  McCartney och hans exfru Heather Mills, skådespelaren Jude Law, hans två ex-flickvänner Sadie Frost och Sienna Miller samt Manchester United-stjärnan  Wayne Rooney, skriver Aftonbladet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sven-Göran Eriksson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.