Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aktuellt-ankare ska twittra med tittarna

Publicerad: 22 februari 2012, 08:28

Programledarna Jon Nilsson, Anna Hedenmo, Claes Elfsberg och Cecilia Gralde.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

Från 30 minuter till en timme. Den 5 mars har nya Aktuellt premiär. Med två permanenta programledarpar: Claes Elfsberg och Cecilia Gralde samt Anna Hedenmo och Jon Nilsson.


Ämnen i artikeln:

AktuelltSVT

”Programmet inleds med en cirka 17 minuter lång uppdatering med dagens  viktigaste nyheter. Därefter följer, debatter, intervjuer, samtal och  reportage med både Sverige och världen i fokus. Programledarna kommer  vid olika tillfällen kommunicera med tittarna via twitter, facebook,  chattar och på svt.se”, står det i ett pressmeddelande från SVT.

– Aktuellt blir en fullsorterad sändning med nyhetsuppdatering, sport, väder, debatter, analyser, utrikesreportage och regionala nyheter. I Sverige är det unikt för ett nyhetsprogram, berättar Eva Landahl, Aktuellt- och samhällschef på SVT, i ett pressmeddelande.

Programmet flyttas äevn till en helt ny studio med en åtta meter lång LED-skärm och automatiserad kamerateknik. I den större studion får fler gäster plats.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AktuelltSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.