Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Aldrig roligt att bli avstängd”

Publicerad: 25 april 2012, 07:20

Gert Fylking stängs av på obestämd tid.

Foto: Resumé.

(UPPDATERAD) Radio 1-programledaren Gert Fylking liknade serber vid Anders Behring Breivik. Serbiens ambassadör protesterade. Nu har MTG stängt av radioprofilen. – Det är aldrig roligt att bli avstängd, säger Fylking till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Radio 1Gert FylkingChrister ModigMTG Radio

Radioprataren Gert Fylking stängs av på grund av det han sa i sitt program "Gerts värld" den 17 april. Fylking menade att världen var full av Breivikar.

– Vi har fått tag på många andra också. Vi har fått tag på de här serberna som betedde sig som ena jävla svin och hade ihjäl hundratusentals människor på flykt. Dem har vi fått tag på. Men tror du att de döms av serberna? Nej, serberna hyllar dem som hjältar. Vilka är då psykopater? Är det den större delen av den serbiska befolkningen som är dum i huvudet eller är det bara de här människorna som nu är dömda för krigsförbrytelser som är dumma i huvudet?, sa han i sändningen.

Ett kontroversiellt uttalande som väckte reaktioner. Serbiens ambassadör i Stockholm skickade ett protestbrev till MTG Radios vd, Christer Modig. Gert Fylking bad om ursäkt, men det hjälper inte.

– Vi vill visa att vi agerar på Gert och därför stänger av honom. Det är ett olyckligt, ogenomtänkt formulerande som upprört starka känslor, säger Christer Modig till DN.

Gert Fylking ligger lågt när Resume.se når honom:

– Det är aldrig roligt att bli avstängd, men jag vill inte kommentera beslutet utan hänvisar till Christer Modig.

Du har ju jobbat med MTG i många år. Är det slut med det nu?
– Det stämmer att jag jobbat på MTG i väldigt många år. Det är en jävligt bra arbetsgivare som tar väl hand om sina medarbetare.

Även i detta fall?
– Ja, i alla fall.

Vad ska du göra nu när du är avstängd?
– Jag har mycket att göra.

Gert Fylking säger att han vill fortsätta hos MTG Radio.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.