söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alex Schulman och Sigge Eklund ska få Amazons satsning att växa på den svenska marknaden

Publicerad: 29 november 2022, 10:03

Podcasten ”Prime Video Talks by Alex&Sigge” – ska lyfta innehåll och nyheter från streamingtjänsten Prime Video och låta lyssnare djupdyka i både nya och etablerade serier, filmer och populärkultur.

Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanSigge EklundPerfect DayNyheter

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Amazons streamingtjänst Prime Video har länge varit en av de största aktörerna på den internationella marknaden och lanserades i Sverige för snart sex år sedan. I en tid där konsumenterna håller hårdare i plånboken och streamingtjänster ofta får stryka på foten gör bolaget en större satsning för att ta andelar på den svenska marknaden.

Nu har de anlitat poddprofilerna Alex Schulman och Sigge Eklund som i en podcast ska lyfta innehållet och nyheterna på plattformen. Premiär för den första säsongen är i morgon den 30 november. Podden produceras av Perfect Day Media. 

– Podden blir en förlängning av det rörliga innehållet, vilket skapar en möjlighet för innehållsleverantören, i det här fallet Prime Video, att möta sina konsumenter vid flera tillfällen än vid just tittandet. Vi ser projektet som ett startskott för ett långt och givande samarbete tillsammans och blickar redan fram emot fler säsonger, säger Hannah Widell, Head of Perfect Day Media i en kommentar.

Prime Video Talks by Alex&Sigge kommer varje vecka bjuda in en välkänd gäst för att diskutera en stor tv-serie eller film och dra paralleller till sina egna liv. Ambitionen är att skapa en personlig podcast där lyssnarna tillsammans med programledarna får fördjupa sig i förstklassig underhållning.

I premiäravsnittet är bjuds Daniel Hallberg in för att diskutera komedin, han är aktuell i Prime Videos första originalserie Toppen. Efterföljande nio avsnitt berör allt ifrån premiärer för Prime Videos lokala satsningar till djupdykning inom genrer så som sport, crime och humor. På gästlistan står välkända namn som Henrik Bastin och svenska stjärnor så som Edvin Törnblom, Kodjo Akolor, Jonas Olsson, Amanda Schulman och Emil Persson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev