Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alex Schulman till Expressen

Publicerad: 31 mars 2016, 08:35

Alex Schulman på väg till Expressen.

Foto: Andreas Elgstrand.

UPPDATERAD. Bomb i Kvällstidningssverige: Alex Schulman lämnar Aftonbladet för Expressen.


Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanAftonbladetExpressen

Alex Schulman har under ett antal år varit en av Aftonbladets största profiler. Bland annat med sina krönikor, och tidigare även med webb-tv-format som Schulman Show.

Nu är det dock slut med det. Istället går han över till ärkerivalen Expressen. Där ska han primärt skriva krönikor och reportage, men i förlängen är han givetvis också aktuell för tv-uppdrag.

I dag har Alex Schulman varit på rundvandring på Expressens redaktion i Marieberg.

Efter Resumés publicering kommer ett pressmeddelande där nyheten bekräftas.
– Jag var precis på Expressens redaktion och hälsade på alla. Där satt Niklas Svensson med en jätteprilla, han log och vek ner skärmen när jag gick förbi. David Baas satt bredvid och mumlade för sig själv och bläddrade i en pärm. Kicki Pousette visade stolt upp sociala medier-redaktionen. Tv-chefen Bella Levy drog med mig och visade en ny studio. Det var väldigt levande. Det var en plats som jag genast kände att jag vill vara en del av, säger Alex Schulman i en kommentar.

Om sin nya roll säger han:
– Jag kommer att fortsätta som jag alltid har gjort och blanda rena kåserier om sånt som vissa skulle uppfatta som trams med att skriva om det som jag tycker är viktigt på riktigt. Och jag har också fått löfte från Mattsson och Alselind om att få skriva lite längre texter och det ser jag fram emot. Jag älskar att läsa långa journalistiska berättelser och jag tror jag kan bidra med något själv också.

Alex Schulman har även skrivit böckerna "Skynda att älska", "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" och "Tid, livet är inte kronologiskt", tillsammans med Sigge Eklund. Den sistnämnde gör han också sin framgångsrika podcast tillsammans med.

Expressens redaktionschef Magnus Alselind är påtagligt nöjd med sin stjärnvärvning.
– Vi tycker att Alex Schulman är, och under lång tid varit, en fantastisk skribent och även tv-personlighet. Vi har länge önskat att han ska medverka på Expressens alla plattformar, och nu har vi lyckats med det. Alla är väldigt glada och stolta över att han väljer att komma till oss. Det är ett gott betyg åt det jobb som många på Expressen har gjort de senaste åren. Att han väljer att gå till oss visar att vi är en attraktiv spelare på mediemarknaden, säger han.

Alselind vill inte berätta i detalj hur värvningen har gått till:
– Vi tycker att de största stjärnorna ska medverka i Expressen. Vi har gjort stora ansträngningar för att lyckas.

Initialt kommer Schulman att medverka i Expressen som skribent. På sikt kan det bli aktuellt med fler uppdrag och plattformar.
– Det är vår förhoppning. Vi vet att han, förutom att vara bästsäljande författare även varit framgångsrik inom andra områden. Exempelvis på scen, i tv och i podd. Men till att börja med är han skribent och krönikör.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.