Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alex Schulmans Aktuellt-framträdande sågas

Publicerad: 1 mars 2011, 15:18

Alex Schulman analyserade bloggosfären i gårdagens Aktuellt-sändning. Idag stöter han på kritik för sina åsikter. – Bilden skulle behöva nyanseras lite grann. Därför tycker jag att det här känns lite tröttsamt, säger Emanuel Karlsten, sociala medier-redaktör på Expressen.


Ämnen i artikeln:

TwitterAlex SchulmanEmanuel Karlsten

Alex Schulman i "Aktuellt". Foto: SVT.

Alex Schulman var en av gästerna i gårdagens Aktuelltsänding. Han var inbjuden för att diskutera hur blogglandskapet ser ut i dagsläget.

– Kolla på en topplista över de mest lästa bloggarna. I USA är det bloggar med tyngd och vikt. I Sverige är åtta av tio 17-åriga modebloggare som skriver om blusar. Personligen tycker jag inte att det för något framåt eller är intressant. Det är inte vitalt, sa Alex Schulman igår.

– Jag tycker att bloggen är så pass intressant som uttrycksform att den borde gå att utnyttja på flera olika plan. Det borde väl komma några manliga bloggare, några som skriver om till exempel tv eller politik eller saker som är lite mer uppbyggda.

Alex Schulman är själv en bloggpionjär i Sverige, men kritiken som nu riktas mot honom går ut på att hans syn på bloggosfären är förlegad. En av kritikerna är Expressens sociala medier-redaktör Emanuel Karlsten. För Resume.se utvecklar han sina tankar kring vad som var fel.

– Det handlar mest om en fördomsfull summering av bloggosfären som kan kännas lite för billig. Det skulle vara så enkelt att engagera sig och titta på hur bloggosfären faktiskt är uppbyggd för att se att det finns flera stora och anmärkningsvärda bloggar som handlar om politik och samhällsfrågor. Till exempel Politikerbloggen som har haft ett stort genomslag. Sen finns det flera andra sajter som är uppbyggda som bloggar.

Hade du själv gjort ett bättre jobb i studion?

– Självklart, skrattar Emaunel Karlsten och fortsätter:

– Nej, det ska jag inte säga. Jag tycker mycket om Alex Schulman och tror att han hade gjort ett jättebra jobb om han hade läst på lite grann innan. Men det är lite ”2005-retorik” över det han säger. Han är inte riktigt uppdaterad. Men jag tror inte att han är särskilt bekymrad eller tänker på det. Det är lite hans stil att köra lite ”på volley”.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.