Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ali Esbati: Nyheter Idag inspirationskälla för Niklas Svensson

Publicerad: 30 maj 2017, 09:04

Niklas Svensson och Ali Esbati.

Foto: Expressen/Wikimedia Commons

Vänsterpartisten går hårt åt Expressens politikreporter. "Vad jag inspireras av vet Ali Esbati förstås ingenting om" svarar han.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAlice TeodorescuNiklas Svensson

I går publicerade Expressen en artikel om att Ali Esbati, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, kallat Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu för "högerextrem". Ali Esbati ville inte utveckla sitt påstående för reportern Niklas Svensson. Istället publicerade han ett inlägg på Facebook där han bland annat angriper Expressen-medarbetaren.

"Att Niklas Svensson på Expressen har tänkt skriva en artikel om att jag kallat GP:s högerextrema politiske redaktör Alice Teodorescu för högerextrem (i en tweet som egentligen bara gick ut på att konstatera att hon och hennes opinionsbildande åsiktskollegor utgör en exceptionellt lättkränkt subkultur), var ganska väntat, eftersom nazistiska Nyheter Idag redan häromdagen skrev en sådan artikel och det numera är en betydande inspirationskälla för den helikoptrande superlajvreportern" skriver han bland annat.

Nyheter Idag drivs av den före detta sverigedemokraten Chang Frick och brukar betecknas som högerpopulistisk. De rapporterade om Ali Esbatis Twitterkonflikt mot bland andra Alice Teodorescu redan i söndags.

Ordkriget härstammade ifrån ett påstående från Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima som skrev att de tre borgerliga skribenterna Ivar Arpi, Johan Hakelius och Alice Teodorescu "uppmanar till hat och krig". GP:s politiska redaktör svarade med hot om att anmäla Jonna Sima för förtal om hon inte kunde presentera någon källa till anklagelsen.

Niklas Svensson befinner sig på nordiskt statsministermöte i Norge och lämnar följande kommentar via sms:
– Vad jag inspireras av vet Ali Esbati förstås ingenting om, men jag lovar honom att även i fortsättningen hålla koll på vad våra politiker skriver i sociala medier, och ställa relevanta frågor om detta. Jag beklagar samtidigt att han i går kväll inte ville utveckla sitt resonemang.

Här kan du läsa hela Ali Esbatis inlägg:

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.