Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alice Bah Kuhnke får nytt toppjobb

Publicerad: 23 maj 2013, 09:04

Alice Bah Kuhnke.

Tidigare tv-profilen Alice Bah Kunke, i dag hållbarhetschef på ÅF, får ett nytt toppjobb – som generaldirektör för Ungdomsstyrelsen. Hon rekryteras av undoms- och jämställdhetsminister Maria Arnholm.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah Kuhnke

– Jag är oerhört  glad att Alice Bah Kuhnke har tackat  ja till att leda Ungdomsstyrelsen. Med henne i ledningen får  myndighetens arbete med såväl det civila samhället som ungdomars  livsvillkor, en mycket kompetent, engagerad och tydlig företrädare,  säger ungdomsminister Maria Arnholm i ett pressmeddelande.

Alice Bah Kuhnke slog igenom i Disneyklubben 1992 med Eva Röse och Johan Petersson. Hon var ett av de stora framtidsnamnen i rutan, och i slutet av 1990-talet hade hon en egen talkshow i TV4.

Men Alice Bah Kuhnke hade aldrig som mål att bli ett stort  tv-namn. Hon pluggade hela tiden statsvetenskap vid sidan om och hennes  examen lade grund till den nya yrkeskarriär som hon inledde efter  studierna, inom nischer som miljö, rättvisa och hållbarhet.

Efter tv-sejouren grundade hon tankesmedjan Sektor3, hon har varit  verksamhetschef för avdelningen Idéer för livet på Skandia och  generalsekreterare för Rättvisemärkt/Fair Trade.

De senaste åren har hon varit hållbarhetschef på börsbolaget ÅF och har en rad styrelseposter och uppdrag, bland annat för Dramaten,  Jordbruksverket och även för webbyrån Doberman.

Läs Resumés intervju med Alice Bah Kuhnke från 2011: ”Jag gick på min sista kändisfest 1994”

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Alice Bah Kuhnke

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.