Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alice Bah Kuhnke ger kultureliten svar på tal

Publicerad: 18 december 2014, 10:37

Björn Wiman, Alice Bah Kuhnke, Jens Liljestrand.

Foto: Foto: Bengt Oberger, Arbetsgivaralliansen och Jan Ainali - alla Wikimedia Commons.

Sveriges kultur- och demokratiminister, Alice Bah Kuhnke, har fått mycket kritik i media. I Expressens "60 minuter" hävdar hon att hon bryr sig föga om kritiken och besvarar kritiken från Björn Wiman och Jens Liljestrand kring hennes starkt kritiserade debattartikel på DN.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkeJens LiljestrandBjörn Wiman

– Jag är glad för att mina fiender inte vet hur man bryter ner mig, säger Alice Bah Kuhnke till programledaren för "60 minuter" - Erik Schüldt.

Den tidigare TV4-profilen har inte bara fått tuff kritik av media för misslyckade intervjuer i SR och TV4 kort efter att hon tillträdde, utan kultureliten med DN:s kulturchef Björn Wiman och Expressens Jens Liljestrand gick till hård attack mot hennes debattartikel i DN om att "kulturen är en förutsätttning för ett ekologiskt samhälle".

Björn Wiman menade att texten kryllade av floskler och Jens Liljestrand blev sorgsen och tyckte att den påminde om "substanslös textreklam".

Nu besvarar Alice Bah Kunke kritiken och förklarar sin ståndpunkt i debattartikeln.

– Ett samhälle där kulturen står högt i kurs, där kulturarbetare har hög status, där alla barn lika säkert som de får ett blöjpaket på BB också får en eller flera fantastiska böcker, i ett samhälle där kulturen får det genomslaget skapas också förutsättningar för en mer ekologisk värld, säger Alice Bah Kuhnke till "60 minuter".

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.