Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alice Bah Kuhnke: ”Medierna står vid kanten av ett stup”

Publicerad: 18 augusti 2016, 12:34

Alice Bah Kuhnke är orolig.

Foto: Andreas Elgstrand.

Avslöjandet om att Mittmedia kan komma att sparka tre av fyra journalister har rört upp känslor i Mediesverige. Nu oroar sig kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke över situationen för de svenska medierna.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkeMittmedia

Det var DN som avslöjade att Mittmedia överväger att göra sig av med 1500 tjänster i koncernen under 2017. I en intervju med tidningen säger Alice Bah Kuhnke att situationen för svenska medier är mer dramatisk än någon kunnat förutse. På frågan om hur regeringen har hanterat utvecklingen säger hon:

– Vi har prioriterat frågan sedan dag ett. Dels genom att arbeta fram en ny presstödsproposition, dels genom att tillsätta medieutredningen och försöka skapa de bästa förutsättningarna som går utifrån de befintliga regelverken. De nya förslagen behövs mer än någonsin och vi behöver en progressiv mediepolitik.

Alice Bah Kuhnke säger att uppgifterna om Mittmedia inte bara påverkar enskilda journalister, utan hotar den svenska demokratin och att utvecklingen för de svenska medierna "är ett starkt sluttande plan".

DN: Känner du dig orolig över situationen?
– Jag sov inte alls bra i natt, så mycket kan jag säga. Det här är oerhört oroväckande. Men det var som sagt inte nytt för mig att medierna i stort, och lokalmedia specifikt, står vid kanten av ett stup och det kommer att få konsekvenser för hela det demokratiska samtalet.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkeMittmedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.