lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alice Teodorescu blir krönikör i Aftonbladet

Publicerad: 5 september 2014, 08:53

Alice Teodorescu.

Foto: Leo Ahlgren.

Aftonbladet rekryterar högerdebattören Alice Teodorescu som kolumnist. Bland annat förespråkar hon en borgerlig jämställdhetspolitik som utgår från individualism istället för kollektivism. – Eftersom Aftonbladet har Johan Hakelius var det ett utomordentligt bra skäl till att tacka ja. Han är min idol, säger hon till Resumé.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetMaria TrägårdhJohan HakeliusAlice Teodorescu

MH

Magnus Helander


Alice Teodorescu är jurist hos Företagarna och en borgerlig samhällsdebattör som betonar vikten av individens frihet. Hon har tidigare varit ledarskribent på Barometern och Gotlands Allehanda, samt även arbetat som kommunikationsstrateg på Svenskt Näringsliv efter att ha praktiserat på organisationens Brysselkontor. I somras vikarierade hon som ledarskribent på SvD.

Alice Teodorescu förespråkar en borgerlig jämställdhetspolitik som utgår från individualism istället för kollektivism och hon är motståndare till kvotering.

– Det känns jätteroligt att få en så stor publik. Jag var ju på SvD:s ledarsida i somras och det här är ett jätteroligt nästa steg. Det är ett bra tillfälle att fortsätta med den opinionsbildning jag jobbat med i fem år, säger hon.

På tisdag är det premiär för hennes kolumn i Aftonbladet. Det blir en rivstart inför valet.

– Jag skriver mycket om värderingsfrågor med en tydlig ideologisk klangbotten och gillar att ifrågasätta normkritikerna. Många gånger har de minst lika unkna värderingar som dem som de säger sig vilja angripa.

Maria Trägårdh, projektchef på Aftonbladet och ansvarig för kolumnisterna, är nöjd med värvningen.

– Med rekryteringen av Alice Teodorescu breddar vi gänget av Sveriges bästa kolumnister på nyhetsplats. Alice är en driven och orädd röst som aldrig väjer för att utmana rådande uppfattningar. Hellre obekväm än omtyckt. Jag är säker på att hon blir en mycket läst och debatterad kolumnist. Aftonbladets läsare kommer att få njuta/provoceras av hennes kolumner varannan vecka med start på tisdag, säger Maria Trägårdh, rpojektchef på Aftonbladet och ansvarig för kolumnisterna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev