torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

All of us startar mentorprogram med näringslivsprofiler – ska bredda toppchefernas nätverk

Publicerad: 14 april 2021, 12:53

Nicole Kavander och Roshanak Fatahian

Bristen på mångfald är en pågående diskussion i hela näringslivet. För att skapa förändring startar nätverket All of Us ett mentorprogram med flera ledare inom mode, kultur och medieindustrin. Andreas Dahlqvist (Nord DDB), Hanna Riberdahl (Sveriges Annonsörer) och Camilla Wallander (Berghs) är några av mentorerna.

Ämnen i artikeln:

All of usMediaMedierMångfald

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I det nya mentorprogrammet kopplar mångfaldsnätverket All of Us ihop några av Sveriges ledande personer inom media, kultur och mode med unga vuxna med utländsk bakgrund som står utan nätverk. Syftet är att öka kontaktytorna och påskynda mångfaldsarbetet.

Roshanak Fatahian, medgrundare av All of Us anser att representation i de kreativa näringarna har extra stor betydelse.

– De kreativa näringarna är normbildande i hela samhället, de visar inte bara vem som får synas utan också vilka perspektiv och vems verklighet som skildras. Kan vi öka inkluderingen och mångfalden där påverkas hela samhället. Samtidigt är det viktigt att den förändringen sker uppifrån, för det är då vi får störst påverkan. Därför är vi otroligt glada att så många av Sveriges mäktigaste personer inom de kreativa branscherna vill ställa upp som mentorer, säger hon i en kommentar.

Ambitionen är att mentorprogrammet ska fungera som en bro mellan företagsledare och människor som inte har tillgång till etablerade kontaktnät inom den kreativa näringen.

Utöver att coacha i hantverk och karriär ska mentorerna också öppna upp sitt nätverk för sina adepter.

All of Us har valt att endast rekrytera mentorer i beslutsfattande positioner och hoppas därigenom kunna accelerera utvecklingen.

– Just nu går det för långsamt och vi har inte tid att vänta och hoppas på att den här typen av nätverk ska byggas organiskt över tid. Mentorprogrammet blir därför ett sätt att snabbspola utvecklingen och öppna upp både mentorns och adeptens nätverk för varandra på ett konstruktivt sätt, kommenterar Nicole Kavander.

 

Ett urval av mentorer:

Andreas Dahlqvist, VD, NORD DDB

Anna Serner, VD, Svenska Filminstitutet

Behnaz Aram, CD, A days march

Camilla Björkman, VD, Breakit

Camilla Wallander, VD, Berghs

David Nzinga, skådespelare, ägare DNZ

Ellen Telje, VD, Fanzingo

Emilia de poret, Säker stil

Hanna Riberdahl, VD, Sveriges Annonsörer

Hanna Westerberg, VD, Patriksson Communication

Janice, Artist

Jennie Rosén, VD, Swedish Fashion Council

Joakim Johansson, VD, Universal Music

Lena Patriksson, Ordförande, Patriksson, Styrelseledamot H&M

Mauricio Molinari, Manusförfattare

Melissa Horn, Artist, låtskrivare

Noonie Bao, låtskrivare

Paul Edwards, Creative Director

Peter ´Kaah´Alexandersson, Artist, låtskrivare, producent

Pia Herrera, Journalist/Programledare, SVT

Sofia Wadensjö Karén, VD, UR

Suhrab Lachin, VD, Jeanerica

Fakta om mentorprogrammet

Vem kan söka:

Personer som rasifieras i åldrarna 18-30 år som är intresserade av en karriär i de kreativa branscherna som inkluderar musik, design, litteratur, film, kommunikation, media, konst, mode eller journalistik i Sverige.

 

Om mentorprogrammet:

Mentorprogrammet riktar sig till mentorer i exekutiva befattningar inom de kreativa branscherna. Personer som har varit verksamma länge och är i seniora positioner på exempelvis C-, styrelse- eller partner nivå med mandat att förändra sin organisation eller sin egen industri. Mentorerna väljs specifikt ut av All of us för att säkerställa den nivå man är ute efter.


Om All of Us:

All of us är ett nätverk som finns för att hjälpa företag i de kreativa branscherna i syfte att höja den kulturella och etniska mångfalden och därmed höja kreativiteten och skapa ännu bättre kommunikation.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev