Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Alla borde ha en egen tv-station”

Publicerad: 30 april 2014, 09:56

Pontus Djanaieff med gästen Mauro Scocco i Bacon på 90-talet.

Foto: ZTV.

Nya inneordet: Tvodd. Det vill säga podd med rörlig bild. – Alla borde ha en egen tv-station, säger Pontus Djanaieff, programledare för det tvodd-liknande ZTV-programmet Bacon på 90-talet.


Efter podden kommer tvodden.

SVT:s Ebba von Sydow och Kitty Jutbring samt frilansaren David Fjäll är några som dragit igång tvoddar – tv-sända poddar på nätet.  

Tvodden har blivit den nya stora snackisen.

På 90-talet gjorde ZTV en rad program som skulle kunna kategoriseras som tvoddar om de hade sänts i dag digitalt – exempelvis klassiska Knesset och även Bacon, där Pontus Djanaieff var programledare.

– Bacon var tänkt som ett slags tv-sänt Eldorado (radioprgrammet med Kjell Alinge). Lite sävligt, sådär. Det hade säkert kunnat vara en tvodd i dag, säger Pontus Djanaieff till Resumé.

Numera har i stort sett alla möjligheten att göra sina egna program, och Pontus Djanaieff menar att folk vill ha det lite friare och ruffare formatet.

– Innehållet är det viktiga. Det ska vara kul att titta på. Det var det som gjorde ZTV populärt. Det var låg budget och avskalat, men det var underhållande innehåll.

Han ser positivt på utvecklingen.

– Alla borde egentligen ha en egen tv-station, det är ju så enkelt och billigt nu att göra rörligt på webben och i mobilen. Att inte fler företag har det förstår jag inte. Exempelvis borde H&M och Ikea satsa mer på sådant, säger Pontus Djanaieff, som numera ägnar sig åt inredning, men som inte utesluter en mediecomeback.

Nedan kan du se ett klipp från en tvodd i 90-talssskrud – ZTV-programmet Bacon.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.