Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Alla känner sig svikna”

Publicerad: 20 september 2012, 15:33

I dag stod det klart att Svenska Dagbladet lägger ner sin sportredaktion. Beskedet chockar medarbetarna som känner sig svikna av ledningen. Den mångåriga medarbetaren Jan Bengtsson rasar mot ledningens beslut som han anser vara vansinnigt.


Ämnen i artikeln:

SVDLena K Samuelsson

Jan Bengtsson, senior reporter på Svenska Dagbladet, möter beskedet att sportredaktionen avvecklas med stor bestörtning.

– Jag vet inte vad jag ska göra nu. Alternativen för en 61-åring är begränsade. Avgångsvederlag och sedan mata småfåglarna i parken fram till pensionen. Om man nu lever så länge utan en meningsfull sysselsättning.

Efter mycket spekulationer står det nu klart att Svenska Dagbladet avvecklar sportredaktionen. Beskedet lämnade chefredaktör Lena K Samuelsson vid ett möte med personalen i dag. Medarbetarna på sportredaktionen är chockade över ledningens beslut och riktar nu hård kritik mot de ansvariga.

– Det känns som en smäll på käften, naturligtvis. Men vi hade väl ändå känslan av att något var på gång: sporten har varit illa behandlad på SvD länge nu, säger Jan Bengtsson mångårig medarbetare på SvD Sport.

Spekulationerna började i somras när den dåvarande sportchefen Ola Billiger klev in i redaktionsledningen. Jan Bengtsson har vid flera möten med ledningen uttryckt sin oro för nedbemanningen på sportdelen.

Vad tycker du om ledningens beslut?

– Vansinnigt. Kortsiktigt och felaktigt.

Hur blir Svenska Dagbladet utan en sportdel?

– SvD ska ha fortsatt sport, men den ska köpas in från "externa leverantörer". Lena K nämnde att Aftonbladet kan bli en tänkbar leverantör, "de finns ju i huset". Det säger det mesta om hur ledningen tänker: SvD:s kvalitetsstämpel slängs ut.

Finns det en annan lösning som du ser det?

– Ja, behåll sporten. Behåll kvaliteten i tidningen.

Hur har läsarna reagerat?

– Negativt, av de mail och sms jag fått. Men det är ju samtidigt en begränsad skara.

Hur är stämningen på sportredaktionen?

– Usel. Just nu är bara jag kvar, men jag går hem direkt efter det här. Alla känner sig svikna, av hela tidningsledningen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVDLena K Samuelsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.