Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alla Mina Kamrater lägger ner

Publicerad: 19 november 2015, 09:15

"Alla Mina Kamrater" I Åhléns reklam.

UPPDATERAD. Kritiken efter avsnittet med "Kringlan" Svensson har varit massiv. Nu läggs podcasten Alla Mina Kamrater ned, erfar Resumé. Ett pressmedddelande väntas senare i dag. "Uppviglarna vann. De fick som de ville" skriver Martin Soneby till poddens bidragsgivare.


Ämnen i artikeln:

Kringlan SvenssonMartin SonebyAlla mina kamrater

Det var i förra veckan som "Kringlan" Svensson gästade podcasten AMK Morgon som görs av humorgruppen "Alla mina kamrater". Där gjorde han flera grova uttalanden mot bland annat Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

Förutom hård kritik mot själva huvudpersonen har programledarna kritiserats för sin passivitet i direktsändningen. Det har lett till att de tappat reklamuppdraget för Åhléns. Igår meddelande också podcastplattformen Acast att de säger upp avtalet med podcasten.
– Med tanke på drevet som varit så är det väl förståeligt att de måste tänka på sig själva. Hela grejen har slitit en del på mig och det har varit jobbigt. Men jag tror att detta kommer att blåsa över snart, sa Martin Soneby, medlem i Alla Mina Kamrater, till Dagens Media igår.

Dessutom har gruppen tvingats ställa in resten av årets inplanerade stand-up shower eftersom arrangörer har dragit sig ur.

Enligt uppgift till Resumé har kritikstormen och de tappade intäkterna lett till att gruppen nu bestämt sig för att skrota sin populära podcast. Senare i dag väntas gruppen komma med ett uttalande. Men just nu är det locket på som gäller.

Kan du bekräfta eller dementera att ni lägger ner Alla Mina Kamrater?
– Jag har inga kommentarer till någonting just nu, säger Martin Soneby till Resumé.

När har du det?
– Kanske senare i dag.

Dagens Nyheter har tagit del av ett meddelande till poddens bidragsgivare där Martn Soneby bekräftar nedläggningen:
"Jag försökte hålla ihop AMK i det sista, men i dag kom beslutet att Fritte, David och Nisse inte orkar längre. De har sina egna skäl att lämna, och det respekterar jag (...) Så uppviglarna vann. De fick som de ville. De som inte vill att vi ska finnas. Podden finns inte, vi kommer inte göra stand up tillsammans, och AMK som begrepp är tyvärr över" skriver han.

Alla Mina Kamrater består av Martin Soneby, Fritte Fritzson, Nisse Hallberg och David Sundin. De har tidigare bett om ursäkt för det aktuella avsnittet:

"Vi inser nu att våra invändningar var alldeles för svaga, vi borde ha reagerat starkare och varit tydligare med att språkbruket var oacceptabelt. Eftersom det skedde under direktsändning låg avsnittet tyvärr uppe en tid innan vi hann klippa bort det. Vi borde ha skött det bättre och ber om ursäkt för det inträffade. Naturligtvis tar vi också helt och fullt avstånd från K. Svenssons uttalanden" sa de i ett uttalande förra veckan.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.