Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alla pratar om Pokémon Go – här är mediernas galnaste nyheter om spelet

Publicerad: 13 juli 2016, 12:33

En person spelar under sin frus förlossning och en annan använder drönare för att slippa ge sig ut till fots.

Spelande tonåring snubblade över lik, blivande pappa letade Pidgeys under förlossningen och kriminella använder spelet vid rån. Pokémon Go har genererat den ena tokiga nyheten efter den andra.


Ämnen i artikeln:

The TelegraphThe IndependentWashington PostThe Guardian

Miljontals amerikaner har plötsligt gett sig ut på vägarna i den vilda jakten på Pokémons. Det har lett till att medierna har kokat över med nyheter om knasiga händelser i anknytning till spelandet.

Nyhetssajten County10 snappade exempelvis upp att spelet ledde Shayla Wiggins, 19, till ett lik i vattnet i Riverton, Wyoming. Kroppen dök upp när hon hade begett sig ner till en flod för att hitta en vattenpokémon.
– Det var rätt chockerande. Jag visste inte vad jag skulle göra först. Men jag ringde till polisen direkt, och de var på plats snabbt, säger hon om händelsen som har omskrivits i flera stora medier världen över.

Designern Boon Sheridan bor i en gammal kyrka i Holyoke. Den har gjorts om till ett hem och är således stängd för besökare, men sedan Pokémon Go släpptes har människor flockats omkring bygget, dag som natt. Anledningen är att han bor precis där det i spelet finns ett så kallat Pokémon-gym, dit spelarna tar sig för att träna sina figurer. Händelsen uppmärksammade han själv på Twitter, men även många medier, till exempel Indepentent.

— Boon Sheridan (@boonerang) July 9, 2016Living in an old church means many things. Today it means my house is a Pokémon Go gym. This should be fascinating.

Även ett förintelsemuseum i Washington har råkat bli en plats som lockar till sig användare. Museets lokaler innehåller nämligen en Pokéstop, där man kan hämta gratis saker. Förintelsemuseet vädjar nu till spelarna att respektera minnesplatsen och inte spela där, skriver The Washington Post.

En av de positiva aspekterna med det nya spelet är enligt många att användarna är ute och rör på sig. Men somliga tycker helt enkelt att det är för jobbigt. En kille, som bland annat uppmärksammats av The Verge, har fäst sin mobil på en drönare som får sköta jobbet.

Många har rapporterat om farorna med spelet. Ofta rör det sig om överdrifter, men ibland realiteter. I Missouri sökte beväpnade män upp några av de mer avlägsna av spelets samlingsplatser i hopp om att lättrånade offer skulle dyka upp, skriver The Guardian.

Jonathan Theriot står kanske för en av de märkligare nyheterna. Samtidigt som hans fru genomgår en förlossning så fokuserar han på att fånga en Pokémon, vilket han själv stoltserar med genom att lägga upp en skärmdump från händelsen. Det skriver bland annat The Telegraph.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.