Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alla sägs upp

Publicerad: 15 december 2011, 13:13

Raoul Grüthal

Foto: Sören Andersson.

Schibsted lägger ned E24 och startar en ny sajt för affärsjournalistik på nätet. Ett 20-tal medarbetare berörs. – Vi vill ha en sajt och bygga den utifrån SvD Näringslivs redaktion, säger Raoul Grünthal, Schibsted Sveriges koncernchef, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalSchibsted

Schibsted meddelade i dag att man skrotar E24 för att istället satsa på en ny sajt inom affärsjournalistik på nätet. Den nya sajten ska ligga inom ramarna för SvD Näringsliv.

– Vi vill ha en sajt och bygga den utifrån SvD Näringslivs redaktion. De har satsat på senare tid rejält och gjort bra. E24 visade på att vi kan ta marknadsandelar på det här området, men vi har kommit fram till att det är bättre att göra det med bara en sajt, säger Raoul Grünthal.

Hur mycket sparar ni på det här?

– Jag har inte ingen siffra på det.

Om du skulle upskatta då?

–Det kan jag inte göra. Men det här blir en större och tyngre satsning.

Det är totalt 20 personer som berörs. Vad händer med dem?

– Vi avvecklar nu E24, vad som händer framöver får vi se, men de här 20 sägs upp och det är inte bara redaktionella medarbetare utan även administrativa medarbetare.

För några veckor sedan frågade vi uttryckligen om E24, och om det skulle läggas ned. Då sa ni nej, vad har hänt på den här tiden?

– Det var mycket riktigt inte planen då, men vi har tittat på lösningar och kom fram till den här slutsatsen nyligen och ville då berätta om den omedelbart.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalSchibsted

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.