Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alla var där utom DN

Publicerad: 3 februari 2011, 07:45

Protesterna i Egypten kulminerade och president Mubarak aviserade sin avgång. Då saknade Dagens Nyheter reporter på plats. Alla andra stora svenska mediebolag var där.


Ämnen i artikeln:

Egypten

Demonstrationerna på Tahrir-torget i går kväll. Foto: Felipe Trueba/AP

Tisdagen var den viktigaste dagen hittills – över en miljon människor samlades på Tahrirtorget i Kairo och även på andra håll i landet, som exempelvis i Alexandria, hölls stora demonstrationer. På kvällen meddelade president Mubarak att han avgår efter mandatperiodens slut.

Alla stora svenska mediebolag hade folk på plats för att bevaka händelseförloppet – utom Dagens Nyheter.

Erik Ohlsson – DN:s korrespondent som tidigare varit på plats i Kairo åkte hem i förrgår, och först i dag är Thomas Hall på väg ner som ersättare.

– Jag kom hem i förrgår natt, Thomas Hall landar i eftermiddag. Jag vet inte om jag kommer tillbaka. Jag har varit i Tunisien innan och nu ska jag vila upp mig, säger Erik Ohlsson till Resume.se utan att närmare gå in på skälen till att DN saknade bevakning i landet i går.

Resume.se har sökt alla DN-chefer, som exempelvis chefredaktören Gunilla Herlitz, redaktionschefen Åsa Tillberg och utrikeschefen Pia Skagermark. Tjänstgörande nyhetschefen Lars Axelsson hänvisar till utlandsredaktionen, men chefen där – Pia Skagermark – svarar alltså inte.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Egypten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.