Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aller effektiviserar i Stockholm - flyttar Frida förlag

Publicerad: 19 januari 2016, 14:17

Aller media

Foto: Andreas Elgstrand

Aller media flyttar helförvärvet Frida förlag från hyreslokaler till sitt townhouse på Tysta gatan. Men målet är inte att spara pengar, enligt kommunikationschefen.


Ämnen i artikeln:

Frida förlagFridaAffärerAller Media

Igår stod det klart att Aller media flyttar verksamheten i Helsingborg till Malmö och fastigheten läggs ut till försäljning. Totalt 200 anställda berörs.

Aller medias huvudkontor är sedan 1 januari baserat till Humlegårdsgatan 6 i Stockholm, ett hus som de äger sedan 2009. Förlaget äger även ett townhouse i tre våningar på Tysta gatan 12, intill Karlaplan. Efter höstens försäljningar av bildbyrån All over Press och communityn Blogg.se så gapar huset nästintill tomt.

Enligt uppgifter till Resumé har Aller media gång på gång föreslagit att fastigheten på Tysta gatan ska läggas ut till försäljning för att rädda det ekonomiska resultatet. Men Kristina Hagbard, kommunikationschef på Aller, förnekar att ett sådant förslag är aktuellt.

– Det finns inga avsikter att sälja den här fastigheten. Frida förlag har precis flyttat in, säger hon.

Frida förlag, helägt till Aller media sedan i fjol, flyttade igår in på andra våningen i Tysta gatans townhouse. Frida förlags fem ungdomstidningar har i åratal suttit i hyreslokaler vid Hammarby sjöstad i Stockholm. Det var Frida förlag själva som kom med förslaget till Aller medias styrelse under 2015. Tidningen ville ha uppstartskänsla, bygga ny kultur och komma in till stan.

Lokalerna på Tysta gatan är stora, med tillhörande vindsvåning. Förutom All over Press och Blogg.se, har till exempel Hänt Extra, contentbyrån Aller custom publishing och diverse förvärvade titlar, suttit här. Nu hyrs en del av lokalen ut till säljbolaget DG Sales.

– Att Frida Förlag flyttar till Tysta gatan har inget med att spara pengar att göra. Vi har en hyra även för lokalerna på Tysta gatan. Skälen är helt andra saker, såsom att vi vill kunna sitta närmre varandra nu när Frida Förlag är helägt av Aller media för att underlätta samarbeten.

För någon vecka sedan kom beslutet att Frida förlag skulle lägga ner sin titel Glitter. Enligt ett rykte ska även Frida vara på väg att minska utgivningen.

Finns det diskussioner om att lägga in Frida i ert kändistidningssegment?
– Nej, det är inget vi diskuterar. Frida förlag har en egen stark profil gentemot unga kvinnor och tjejer. De kompletterar snarare Allers eget segment, säger Kristina Hagbard.

Det är ingen hemlighet att Aller media har haft det tufft ekonomiskt. Enligt Resumés uppgifter redovisade förlaget en förlust under det senaste räkenskapsåret som avslutades den 1 oktober i fjol, mycket på grund av nedskrivningar kopplade till köpet av Frida förlag.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.