Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aller media köper hela Frida Förlag

Publicerad: 13 juli 2015, 08:37

Köper upp bolaget.

UPPDATERAD Aller media utökar ägandet i Frida Förlag och köper hela aktieposten.


Ämnen i artikeln:

Ove JerseliusFrida förlagBodil Ericsson TorpAnders JuhlinAller Media

Sedan 2008 har Aller media ägt 50 procent av aktierna i Frida Förlag. I och med förvärvet blir Frida Förlag ett helägt dotterbolag till Aller media AB. Tanken är att Frida Förlag även i fortsättningen kommer att drivas av vd:n Anders Juhlin, som nyligen tog över posten från Ove Jerselius.

– Vi ser stora möjligheter att fortsätta utveckla Frida Förlags erbjudande till unga kvinnor, en målgrupp som är pådrivande för digital utveckling och där ser vi stor potential, säger Bodil Ericsson Torp, vd på Aller media.

Varför görs förvärvet just nu?
– Vi köpte 50 procent 2008 – och då fanns en option i avtalet att köpa resterande delen av Frida Förlag. Den optionen träder i kraft nu. I övrigt har jag inga kommentarer på avtalet.

Vad låg köpeskillingen på?
– Ingen kommentar – det är konfidentiellt.

Bodil Ericsson Torp står som styrelseordförande i Frida förlag sedan i maj.

– Vi kommer att driva Frida förlag som ett helägt dotterbolag med Anders Juhlin som vd. Han har utvecklingsansvaret – utvecklingen kommer bli mer intensiv under året. I övrigt innebär köpet ingen förändring.

Frida Förlag ger ut titlarna Frida, Veckans NU, Shape Up, Solo, Glaze, Glitter och Soduku och vänder sig primärt till en ung målgrupp.

Enligt bolagets senaste årsredovisning (2013-05-2014-05) låg nettoomsättningen på drygt 82,4 miljoner kronor, jämfört med 91,9 miljoner kronor året innan. Resultatet efter finansiella poster landade på 25,3 miljoner (29,3 miljoner året innan).

Här kan du läsa en artikel om priskriget runt affären, publicerad i Resumés pappersupplaga tidigare i våras.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.