Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aller Media skrotar Drömhem & Trädgård

Publicerad: 3 oktober 2018, 08:29

(UPPDATERAD) Den har marknadsförts som Sveriges enda tidskrift som kombinerar trädgård och inredning. I augusti utkom det sista numret av Drömhem & Trädgård.


Ämnen i artikeln:

TidskrifterAller Media

Drömhem & Trädgård grundades av LRF Media 2005. Åtta år senare köpte Aller Media över tidskriften som en av fem titlar. Redan följande år skrotade man systertidningen Trädgård och Blommor.

Nu skrotas alltså tidskriften vilket bekräftas av Aller Medias kommunikationschef Catharina Hammar.

Fram till 2017 hade Drömhem & Trädgård en utgivning på 14 nummer per år och i Orvesto Konsument från i juni hade tidningen en räckvidd på 101 000.

Resumé har tidigare rapporterat om att Aller Media befinner sig i ett omställningsår. Där man ska spara 110 miljoner kronor. Så sent som i förra veckan kom nyheten att förlagshuset säljer Café till konkurrenten Egmont.

I en intervju med Resumé säger Bodil Ericsson Torp att man framöver kommer renodla verksamheten och produktfloran för att anpassa den till en kvinnlig målgrupp.

I ett mejl till Resumé skriver Aller Medias ansvarige gör byrånätverk och strategi:

"Drömhem & Trädgård var inte längre lönsam i print och beslut att lägga ned togs innan sommaren. Sista numret kom ut i augusti. I samband med det lämnade några medarbetare oss medan andra arbetar kvar med andra varumärken."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TidskrifterAller Media

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.