Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aller skrotar FAB Media – Anders Juhlin lämnar

Publicerad: 25 augusti 2017, 07:02

Anders Juhlin lämnar när Aller Media lägger ner dotterbolaget.

Foto: Pressbild

UPPDATERAD. FAB Media integreras med Aller Media, Chic läggs ner och vd:n Anders Juhlin lämnar företaget. Det framgår av ett internmeddelande.


Ämnen i artikeln:

ChicFAB MediaAnders JuhlinAller Media

FAB Media (tidigare Frida förlag) blev en rejält dyr affär för Aller Media, vilket Resumé tidigare berättat om. Sedan övertagandet för två år sedan har bolaget bytt namn till FAB Media. Tidningen Solo har skrotats, utgivningstakterna på magasinen har dragits ner och den nya sajten Baaam har lanserats.

Nu väljer Aller Media att lägga ner FAB Media som eget bolag och integrera verksamheten under den publicistiska direktören Stina Abenius. Det innebär att FAB Medias vd Anders Juhlin lämnar, vilket framgår av ett internmeddelande som Resumé har tagit del av.

I samband med fusionen lägger Aller Media ned Chic. Tidigare i veckan rapporterade Dagens Media att tidningen Shape Up också försvinner. Aller väljer att fokusera på varumärkena Baaam och Frida.

"Det innebär att Baaam kommer att ta över produktionen av det innehåll som tidigare producerades på Chic" skriver de i ett meddelande till personalen.

– Mitt uppdrag när jag började på Frida förlag för fem år sedan var att ställa om bolaget. Det var en väldigt printtung miljö och kultur. För två år sedan klev jag upp som vd, och med Aller Media i ryggen kunde vi ställa om på riktigt. I höstas vann vi dubbelt på Tidskriftsgalan och nu är vi nominerade med Baaam i Digidays tävling. När Aller nu väljer att fusionera in FAB Media är mitt uppdrag slutfört. Nu är det bara att gasa, och det är läge för någon annan att ta över, säger Anders Juhlin till Resumé.

Får du gå eller är det ditt beslut?
– Det är ett gemensamt beslut. Det finns inget behov av att ha en vd i ett bolag som är tomt när FAB fusioneras. Vi diskuterade andra möjligheter men jag känner att resan är gjord. Det här har har varit fantastiskt kul och spännande och det finns många möjligheter där ute. Det känns kanon.

Enligt Anders Juhlin kommer inga personalneddragningar ske som en konsekvens av sammanslagningen och nedläggningen av Chic.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.