Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aller-vd:n ” Vi behöver minska vår personalstyrka”

Publicerad: 31 januari 2014, 08:36

Aller Media Sverige ska spara 50 miljoner kronor. Nu berättar nya vd:n Bodil Ericsson Torp att det måste till neddragningar av personalen – man är idag cirka 570 medarbetare.


Ämnen i artikeln:

AllerBodil Ericsson Torp

– Jag har en bra och nära dialog med facket och frågan har kommit upp om  vi måste minska vår personalstyrka. Svaret är ja på den frågan. Jag vet  dock inte i vilken utsträckning ännu, säger Bodil Ericsson Torp.

Resumé  berättade igår att Aller Media Sverige ska spara 50 miljoner kronor.  

Besparingarna sker genom ett ökat digitalt fokus samt ett ökat fokus på  affärsutveckling.
– Vi frigör resurser som kan användas till nya  satsningar. Så det handlar om att både gasa och bromsa samtidigt, säger  Bodil Ericsson Torp.

Hon befinner sig på en informationsturné och  berättar att hon hade en intensiv dag igår då hon träffade så gott som samtliga  medarbetare för att ge sin bild av hur hon ser på  affärerna och vad som måste ske i år.

Bodil Ericsson Torp har en rad  fokusområden. Det första är kanske inte helt oväntat kunderna. Här  handlar det om alltifrån läsare till annonsörer och samarbetspartners.

Det andra området går ut på att kompetensutveckla medarbetarna.
–  Jag vill kanalisera all den idérikedom och energi som finns ute på  redaktionerna till nya spännande idéer, säger Bodil Ericsson Torp.

Hon berättar också att hon inte kommer att ersätta affärsutvecklingsdirektören Hans Althin.

– Vi får från en centraliserad syn på affärsutveckling till en mer decentraliserad sådan, säger Bodil Ericsson Torp.

Hennes vision är att öka tempot i affärsutvecklingen och på så sätt bryta en nedåtgående trend när det gäller resultatet.

–  Vi hade ett finansnetto på 78 miljoner kronor vid det förra  årsbokslutet och målet är att leverera 100 miljoner kronor i år, säger  Bodil Ericsson Torp.

Uppgifter till Resumé gör gällande att budgeten  är lägre satt än tidigare år, vilket ställer än högre krav om man ska nå  upp till 100 miljoner kronor.

– Aller hade ett resultat på 121  miljoner kronor för två år sedan. Nu måste vi öka tempot, säger Bodil Ericsson Torp.

Hon menar att Aller fortfarande har en stark position på marknaden och att det gäller att vända utvecklingen medan man kan – den totala marknaden för tidskrifter sjönk med 7,9 procent, medan Aller endast backade med 3 procent.

– Många pratar om printdöden, vi har en stark portfölj i print och vi går fortfarande ohygglig bra, säger Bodil Ericsson Torp.

Hon lyfter också fram att Event-benet är starkt hos Aller, med exempelvis Elle-galan.
–  Det är klart att vi måste genomföra en massa digitala satsningar, men  det handlar också om satsningar inom en rad andra områden, säger Bodil  Ericsson Torp.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AllerBodil Ericsson Torp

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.