Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Allers har stake"

Publicerad: 9 juni 2008, 08:27

Hans Hatwigs fientliga inställning till Allers är historia. Nu välkomnar han Allers köp av Frida förlag. – Allers har stake, säger ”skvallerkungen”.


Hans Hatwig.

I torsdags avslöjade Resume.se att Allers Förlag har lagt ett bud på en majoritetspost i Frida Förlag. Köpeskillingen för majoriteten beräknas uppgå till cirka till 150-200 miljoner kronor. Totalt värderas Frida Förlag till runt 350 miljoner kronor.

Hans Hatwig, som för sju år sedan drog igång Veckans Nu på Frida förlag, har tidigare varit minst sagt kritisk till Allers och sett förlaget som din ärkefiende.

–   Jag kände tidigare en frustration mot Allers. Jag gick till dem med idén att göra Veckans Nu men fick nobben. Sedan kom de med en kopia (Hänt Bild). De plankade tidningen rakt av. De visade passivitet, hade inga idéer och gjorde inga egna stora satsningar. Samtidigt kom kvällspressen med med den ena veckotidningen efter den andra. Därför utvecklade jag en fientlig inställning till Allers, säger Hans Hatwig.

Men nu har han ändrat inställning.

– Allers har börjat satsa på tidskrifter. Ett exempel är jättesatsningen på Chic. Vilka andra förlag gör sådana satsningar nuförtiden? Det händer mycket positivt på Allers nu och att de går in i Frida förlag är ett tecken på att de tror på tidskrifterna.

Hans Hatwig välkomnar Allers intåg.

– Jag tror att det kommer att innebär att vi får mer resurser att bygga ut och utveckla tidningar, och jag tror att det här kommer att bli riktigt bra.

Hans Hatwig slutade nyligen som chefredaktör för Veckans Nu för en ny tidningssatsning hos Frida förlag. Han är fortfarande hemlighetsfull om tidningen men tror att Allers uppköp kan innebära en kick även för det projektet.

I dag på morgonen bekräftades affären som innebär att Allers köper 50 procent av Frida förlag från grundaren Ove Jerselius. Han vill inte avslöja några mer detaljer om affären. Men det har funnits flera intressenter.
– Ja jag har fått flera förslag. Vi ville ha en stabilare lösning och det får vi nu med Allers Förlag som ägare.

Ove Jerselius kommer att fortsätta som vd även efter affären. Frida Förlags Veckans Nu är en klar konkurrent till Allers Förlag Hänt Bild. Men någon sammanslagning är inte aktuell.
– Nej, verkligen inte. Det är en stimulans att konkurrera. Läsarna bryr ju sig inte om vem som äger tidningen de läser. Det blir inga stora förändringar för våra tidningar. Bara förstärkningar med Allers Förlag, där vi kan dra nytta av att marknadsföra oss i deras tidningar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.