Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alliansens kickoff-dans hånas i sociala medier

Publicerad: 5 juni 2014, 06:21

Foto: Skärmdump.

Alliansens kickoff-dans hånas, Com Hems mångmiljonsatsning och en rasistisk seriestripp i Aftenposten. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

AlliansenCom HemGöteborgs-Posten

Alliansens kickoff-dans hånas
Alliansens valkickoff inleddes på onsdagen med dans – i direktsänd tv. Och det tog inte lång tid innan deras möte hånades i sociala medier. Igen. Jan Gradvall skrev: "Som någon som heter @tombsv nyss skrev på Instagram: "Slänger man om bokstäverna i Alliansen blir det All Insane"" och Dagens Arenas politiske chefredaktör Eric Sundström konstaterade: "Märkligast: Hur gympassledaren på scen hånar oss journalister för att vara tråkiga o inte klappa åt alliansen. TT o public service, rise up!", skriver Metro.

Com Hems mångmiljonsatsning
Com Hem har presenterat sitt prospekt inför börsnoteringen och i den går det att läsa att 496 miljoner kronor har investerats i Tivo-plattformen, varav 262 miljoner kronor gått till att köpa Tivo-boxar till kunderna. 132 miljoner kronor har Com Hem utöver detta lagt på marknadsföring av Tivo, räknat fram till 31 mars. 12% av digital-tv-kunderna hade Tivo-abonnemang efter ett halvårs marknadsföring. Det motsvarar drygt 70 000 kunder, skriver Computer Sweden.

E-sporten växer
E-sporten fortsätter att växa och fler tittar. Bara under 2013 beräknas 2,4 miljarder timmar lagts på att titta när andra spelade spel. Det är nästan en fördubbling jämfört med 2012, då tittandet sträckte sig till 1,3 miljarder timmar under året, enligt en ny studie från IHS Technology. Samtidigt beräknas tittandet fortsätta att öka snabbt. Fyra år fram i tiden förväntas vi lägga 6,6 miljarder timmar på att titta på e-sport, skriver DN.

Rasistisk seriestripp i Aftenposten
Den norska tidningen Aftenposten publicerade en seriestripp som många menar är rasitisk. Den hade bland annat texten "Varför de skrattar och ler så mycket i Afrika" och syftade på att afrikaner skulle vara lata. Tidningens kulturredaktör Veslemøy Østrem ber om ursäkt och menar att den aldrig borde ha publicerats, skriver Kampanje.

GP:s chefredaktör om räckviddraset
I Orvesto Näringsliv 2014 minskade GP:s räckvidd med 20,9 procent på vardagar och 23,1 procent på helger.
– Jag är ingen expert, och våra analytiker tittar på det nu. Vi tappar räckvidd, men att tappet skulle vara så stort är både överraskande och stämmer inte med det upplagetapp vi haft, säger GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein till Medievärlden.
Hon poängterar att detta bara gäller räckvidden i print och att GP har en stor digital överflyttning.

Tog ställning mot SD – kränks på hatsajt
Komikern Jesper Odelberg får utstå grova kränkningar på hatsajten Exponerat efter att han tagit bort SD-anhängare från sin Facebooksida.
– Jag tycker att Sverigedemokraterna har en rasistisk, feministiskt fientlig människosyn. SD är sprungen ur vit makt-rörelsen och det handlar inte bara om invandring. De har en kvinnosyn och ser på homo- och transsexuella och funktionshindrade på ett sätt som jag inte står upp på. Jag hatar inte SD:s väljare, jag hatar SD:s politik, förklarar Odelberg för Expressen.
Men för det har han nu blivit attackerad. På Exponerat kallas han bland annat "kommunist" och i kommentarsfältet kränks Odelberg flera gånger, bland annat för sin cp-skada.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.