Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Allt färre ungdomar i USA använder Facebook och Twitter

Publicerad: 23 oktober 2018, 09:47

Detta och fler ändrade användarmönster visar en studie från investmentbanken och kapitförvaltningsfirman Piper Jaffray.


Ämnen i artikeln:

TwitterInstagramFacebookSnapchat

Enkätstudien om medievanor har genomförts i sin nuvarande form årligen sedan 2016 och omfattat cirka 8600 personer med medelåldern 16 och som är bosatta i USA, skriver Mashable.

Resultatet från studien visar bland annat att hälften så många använt Facebook den senaste månaden i höst jämfört med våren 2016 (från 60 till 36 procent), och att användandet av Twitter minskat med cirka en fjärdedel  från våren 2016 till hösten 2018 (från 58 procent till 47 procent). Studien undersöker även bland annat vilken social plattform som ses som favoritplattform. Även där minskar Facebook och Twitter till förmån för Snapchat och Instagram de senaste två åren.

Mellan Instagram och Snapchat visar resultatet att Instagram sakta börjar gå om Snapchat: resultaten från i höst visar att 85 procent använder Instagram minst en gång i månaden jämfört med 84 procent för Snapchat, vilket är första gången sedan 2016 som Instagram används i större utstäckning.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.