Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Allvarliga nya avslöjanden om BBC-stjärnan

Publicerad: 27 juni 2014, 06:30

BBC-stjärnan Jimmy Savile förgrep sig på både gamla och unga på sjukhus och hade även sex med lik, enligt en ny rapport. Brasiliens fixstjärna Neymar i bråk med Playbox om sin före detta flickvän och en rad chefer ska få lämna Se og Hør efter att en internutredning visat att man bedrev olaglig avslyssning. Det är några av nyheterna i dagens Morgonsvep.


Rapport: BBC-stjärnan hade sex med lik
Den bortgångne BBC-stjärnan Jimmy Savile förgrep sig på människor, både gamla och unga, vid sjukhus under flera årtionden. Det var i samband med hans välgörenhetsarbete som övergreppen skedde. Han förgrep sig på sina offer när de väntade på operation eller skulle tas från röntgen. Han antastade även personal. Rapporten omfattar 28 sjukhus, enligt DN. Jimmy Savile gav sig också på lik. Jimmy Savile ska ha även ha gjort smycken av de porslinsögon vissa döda hade, enligt DN.
– Som ett land uppskattade vi Savile som en lite excentrisk nationell skatt med starkt engagemang i välgörenhetsarbete. Dagens rapport visar att han i verkligheten var en sjuk och flitig sexbrottsling, sade hälsominister Jeremy Hunt under torsdagen.
Jimmy Savile ledde det populära programmet "Tops of the pops"

Neymar i bråk med Playboy
Brasiliens storstjärna Neymar har vunnit en rättstvist mot tidningen Playboy. Bakgrunden är att juninumret av just den brasilianska upplagan pryds av en före detta flickvän till honom – modellen Patricia Jordane och rubriken lyder "Brunetten som charmade Neymar".
En domstol i São Paulo går nu på Neymars linje och har beslutat att tidningen ska bort från hyllorna annars får Playboy böta 30 000 kronor per dag, enligt DN.

Klarlagt: Olaglig avlyssning vid Se og Hør
Den danska skvallertidningen Se og Hør har under flera år köpt olagliga uppgifter från en källa vid ett kortbetalningsföretag.
Det har en internutredning slagit fast enligt Aller-koncernens topp Pål Thore Korsby. Han gör också klart att chefer och ansvariga på tidningen kommer att få sparken, enligt DN.
Tidningen har bland annat övervakat kändisars korttransaktioner, däribland hos den danska kungafamiljen.

Modellbild upprör
Cecilia Gaard Nickelsens  statusppdatering på Facebook "Flickan är sjuk! Detta är vad jag  förväntar mig att hitta i en fransk modetidning, så jag köper dem  aldrig. Men i en tidning från Matas om hälsa och välbefinnande, är det  skandalöst", har delats över 10 000 gånger. Bakgrunden är att hon var  inne i en butik och fick frågan om hon ville ha ett exemplar  av magasinet Skøn. Hon fick då syn på en trådsmal modell som gör reklam  för ett svenskt klädmärke, enligt Expressen som refererar till  Ekstrabladet.
Matas distribuerar bara tidningen, men har meddelat att  man tar avstånd från magasinets användning av "modellbilder på  människor som uppenbarligen är sjukligt underviktiga."

SVT:s fotbollskommentatorer missade match
Glenn Strömberg och Chris Härenstam fastnade i översvämningen i Recife och hann inte till matchen mellan USA och Tysland – Pelle Bäckman kommenterade i stället.
– De kommer inte fram en meter. Det är totalt kaos där, säger projektledaren på SVT, Max Bursell till SportExpressen.se.
"Sitter fast i vattenmassorna. Matchen är dock i goda händer. Kör hårt Pelle", skrev Glenn Strömberg på Twitter".

Tyra Sjöstedt spårade hatinlägg till SOS Alarm
Bloggaren Tyra Sjöstedt fick en uppmaning att hon skulle ta livet av sig efter att hon publicerat ett inlägg om sin sjuka häst. Hon lyckades efterlysa ip-adressen och den kunde spåras till en person som jobbar på SOS Alarm, enligt Expressen.
– Jag tycker att det är jättedåligt. Med tanke på att SOS jobbar med att rädda människor och för ett tryggare samhälle, säger Tyra Sjöstedt.
Den SOS Alarm-anställda har fått sparken.

20 000 utan DN
Ett tekniskt fel vid DN:s tryckeri i Borås har gjort att cirka 20 000 prenumeranter blir utan fredagens tidning, enligt DN själva.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.