Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Alma Media hotas av bojkott

Publicerad: 2 oktober 2008, 09:25

Johanna Korhonen berättade inte för sin nya arbetsgivare Lapin Kansa, som ägs av Alma Media, att hon var lesbisk. När de fick reda på det fick hon inte jobbet.
Nu sprider sig kampanjerna mot Alma Media i rekordfart.


Resume.se har tidigare rapporterat om Johanna Korhonens nya jobb på Lapin Kansa. Nu får Alma Media, som äger tidningen stark kritik.

Direkt efter att nyheten blev känd har det dragits igång sms-kampanjer och på Facebook finns tre grupper som uppmanar till Bojkott av Alma Medias tidningar. De har redan tillsammans redan över 3 000 medlemmar.

Alma Media äger bland annat Aamulehti och Iltalehti som är Finlands näst största och tredje största dagstidningar. I portföljen finns också affärstidningen Kauppalehti. Alma Media är också en stor ägare i tidskriftsförlaget Talentum, som bland annat ger ut Affärsvärlden, Ny Teknik och Dagens Media. I Sverige driver Alma Media också bostadssajten Bovision.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.