Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Almedalsgeneralen om Skanskas försvunna luftballong

Publicerad: 3 juli 2013, 08:27

Foto: Andreas Elgstrand

Skanskas luftballong försvann i natt. Almedalsgeneralen Karin Lindvall uppger att kommunen inte tar något ansvar, utan att det är upp till varje arrangör att hantera säkerhetsfrågan: – Vi pratar om en allmän plats där det rör sig mycket folk och då kan det hända allt möjligt. Vi erbjuder information om olika säkerhetsföretag och det är upp till varje utställare att välja om man vill anlita sådana tjänster eller ej, säger hon.


Ämnen i artikeln:

SkanskaCatharina JevrellAlmedalsveckanKarin Lindvall

Skanskas luftballong vid hamnen är spårlöst försvunnen. Skanskas press-  och pr-ansvariga Catharina Jevrell lade ut en bild på Facebook för att  få information om vart ballongen har tagit vägen.

Den enda ledtråden  hon har än så länge är från Pia Carlgren, som är vd för Östsvenska  Handelskammaren.  Hon svarade: ”Den såg vi flyga över himlen igår.”

Almedalsgeneralen  Karin Lindvall kände inte till ballongincidenten, men uppger att det är  upp till varje arrangör att hantera säkerhetsfrågan:
– Det är allmän  plats där folk rör sig hela tiden. Vi påminner arrangörerna att se över  säkerhetsbiten och det är bara att ta kontakt med de säkerhetsföretag  som vi länkar till på hemsidan, säger hon.

Karin Lindvall tycker att två  ord passar in bra under Almedalsveckan – ansvar och respekt:
– Arrangörerna måste respektera varandra, säger hon.

Hon  berättar också att TeliaSonera blev av med sin luftballong utanför  presscentret för tio år sedan, men att ingen luftballong har försvunnit  sedan dess - fram tills nu:
– Den kan ju lika gärna ha blåst iväg eller så har linan  gått av. Det är upp till varje arrangör hur starkt man väljer att  förankra en luftballong, säger Karin Lindvall.

Hur ser du på att man använder luftballonger som ett slags medieval?
– Det är fler luftballonger i år än tidigare år. Blir det för många är det ingen som ser dem, säger Karin Lindvall.

TeliaSoneras luftballong blev senare upphittad i hamnen.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.