måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Almedalsveckan värd kvarts miljard

Publicerad: 29 juni 2012, 11:59

Foto: Resumé.

Gotlands största arrangemang, Almedalsveckan, drar igång på söndag. Kommunen har räknat ut att Almedalsveckan är värd 110 miljoner kronor för näringslivet, medan pr-värdet för kommunen är 145 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

AlmedalenAlmedalen 2012Karin Lindvall

KB

Karl-Johan Byttner


Almedalsveckan hade 14 000 besökare förra året. I år landar man på  cirka 16 000-17 000 besökare – det vill säga utöver de 70 000 besökare  som normalt befinner sig på Gotland en vecka under sommaren.

– Vi  har räknat ut en schablonsiffra för vad näringslivet omsätter under  Almedalsveckan. Förra året hamnade man på 110 miljoner kronor och det är lågt räknat. I år blir  det ju ännu mer i och med att det är cirka 20 procent fler besökare,  säger Almedalsgeneralen Karin Lindvall.

Hon påpekar att det är en  schablonsiffra som är baserad på hur många personer som befinner sig på  plats, hur länge man stannar man stannar kvar och hur man andra besökare  som kommer till Almedalsveckan såsom journalister och  riksdagsledamöter.

Hon berättar också att en pr-expert nyligen beräknat Almedalsveckans pr-värd för kommunen och Gotland som helhet. Siffran landar på 145 miljoner kronor per år:
–  För oss som liten kommun är det svårt att köpa in sig i stora medier  för att göra reklam, men vi får ju detta gratis via Almedalsveckan och  hårt arbete, säger Karina Lindvall.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev