Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Almenäs rasar mot Tara: ”Ni borde skämmas”

Publicerad: 13 mars 2015, 06:51

Jessica Almenäs på omslaget av Tara.

Foto: Instagram.

Programledaren ilsknar till mot Taras retuschering, TV4-produktion drabbad av våldsamt rån och Melodifestivalen tappar i sociala medier. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenÖzz NujenJessica AlmenäsSVTTV4Tara

Almenäs rasar mot Tara
TV4-profilen Jessica Almenäs har blivit rejält upprörd på Tara, där hon figurerar på omslaget. Orsaken är att hon anser att de har gått hårt fram med retuscheringen. På Instagram skriver hon:

"Helt ärligt Tara, det här tycker inte jag är okej. Såg bilden och undrade själv vem det var. Den är minst 5 år gammal och TOTALT sönderretuscherad. Finns inte en enda likhet med mig på den där bilden. Man undrar hur den som valde den tänkte egentligen? Tara, ni borde skämmas".

Till Metro säger Jessica Almenäs att hon fick en chock när hon såg omslaget. Dessutom tycker hon att det blir missivisande eftersom bild är tagen för fem år sedan – innan hon började springa (texten handlar om hennes träning).
– Det här blir pinsamt för mig eftersom många tror att jag godkänt bilden och framför allt pinsamt för dem. Jag hoppas verkligen att de tar åt sig av kritiken och att det här öppnar upp för en diskussion kring retuschering av kvinnors kroppar i media, säger hon.

Taras chefredaktör Ann Fredlund säger till Expressen att tidningen inte har retuscherat bilden utan köpt den från en bildbyrå.
– Hon hade kommit med en ny bok och vi hade ingen tillgång till en ny bild som passade för omslaget. Vi vill visa kvinnor som de är men problemet är att många bilder som kommer via bildbyråer på kvinnor kan vara hårt retuscherade när man får dem. Man får inga originalbilder, säger hon.

Dominika Peczynski till Idol
Hon har synts mycket i medierna senaste tiden fär sin romans med Anders Borg. Framöver kommer hon att synas ännu mer. Dominika Pezcynski blir Alexander Bards sidekick i TV4-programmet Idol.
– Jag är ett levande bevis på att det går utmärkt att bli popstjärna utan att kunna sjunga, säger hon till Aftonbladet.

TV4-produktion utsatt för rån
Inspelningarna av dramaserien "Modus" skakas av ett rån där en kamera värd en miljon kronor blev stulen. Två maskerade gärningsmän lyckades ta kameran och springa mot en flyktbil. En person upptäckte stölden och sprang efter dem.
– Mannen hann ikapp gärningsmännen men fick ett flertal slag i ansiktet och föll till marken, säger polisen Petter Blomqvist till Aftonbladet.

Özz Nûjen försvarar "husblatte"
Kritiken har varit växande mot P3-programmet Tankesmedjans podd "Veckans Boss" som kallade GP:s Alice Teodorescu för "husblatte". Men en som ställer sig på deras sida är komikern Özz Nüjen.
– Fortsätt att uppröra och beröra. Skit i journalisterna – fuck them all!, säger han till SVT.

Melodifestivalen tappar i sociala medier
Trots att tittarsiffrorna ligger stabilt tappar SVT:s Melodifestivalen i sociala medier, skriver SvD. Detta visar en analys som tidningen har gjort tillsammans med Lissly. Sammantaget handlar det om en sexprocentig minskning av antal inlägg på Twitter, Facebook, Instagram, bloggar och forum jämfört med förra årets fem första program.
– De har tappat greppet. Sociala medier är hetare än någonsin, det är tydligt att Melodifestivalen inte hänger med, säger John Rosenbaum, seniorkonsult på Lissly till tidningen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.