Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Almqvist: ”Jag är rädd att röja Expressens källa”

Publicerad: 14 november 2012, 12:21

Erik Almqvist.

Foto: Riksdagen.

Under presskonferensen på onsdagen uppger Sverigedemokraternas avgående ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvist att han är rädd att röja Expressens källa om han svarar på journalisternas frågor.


Ämnen i artikeln:

Erik AlmqvistExpressen

Efter Expressens omtalade avslöjande om riksdagsledamoten och Sverigedemokraternas  ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvists  rasistiska uttalanden, som Resumé har skrivit om,  var han tvungen att lämna sina uppdrag i partiet i dag.

Erik Almqvist har ända sedan 2010 då bråket inträffade hävdat att anklagelserna mot honom om är falska och i en film han själv lagt upp på  nätet påstod han att anklagelserna mot honom var förtal.

I filmen finns också klipp från den film som nu Expressen kunnat  publicera i sin helhet och gör det tydligt att Almqvists rasistiska  uttalanden har klippts bort i den redigerade filmen.

Han sade sig inte ha några minnen av det som hänt. Därför menade han att han inte ljög för Expressen när han konfronterades med uppgifterna och nekade.
–Jag har aldrig ljugit, jag har ingen minnesbild av det som nu framkommit. Jag har aldrig sett det här filmklippet i sin helhet. Vi fick hjälp att klippa ut delar, men helheten har jag inte velat gå igenom.

Vem som har redigerat filmen ville Almqvist inte svara på, men han sade att bara tre personer inom SD kan ha varit inblandade i hanteringen av filmen, han själv, Kent Ekeroth, som filmade händelsen och "en tredje person".

När journalister ifrågasatte påståendet svarade Almqvist att han inte  vill gå in på vilken denna "tredje part" är:

– Jag är rädd att röja Expressens källa, sa han på presskonferensen.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Erik AlmqvistExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.