Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Almqvists besked efter utredningen: Cheferna får stanna

Publicerad: 24 november 2017, 07:22

Casten Almqvist låter cheferna vara kvar.

Foto: Andreas Rågsjö-Thorell.

TV4:s vd Casten Almqvist låter cheferna vara kvar efter Timell-krisen, Facebook kopierar Snapchat igen och Twitter lanserar ny funktion. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

#MeTooMartin TimellCasten AlmqvistInstagramFacebookTV4Snapchat

Under gårdagseftermiddagen blev den externa utredning efter Timell-krisen klar. Den riktade kritik mot TV4, som bland annat handlade om att det förekommit allvarliga missförhållanden i arbetsmiljön på Äntligen Hemmas redaktion och att Martin Timell borde ha fått sluta mycket tidigare. TV4:s vd Casten Almqvist är självkritisk.

– Vi visste sedan tidigare att vi agerat fel, så kritiken var väntad, men det är ändå väldigt tungt att få det framför sig svart på vitt. För mig var det dock också bra att utredningens förslag på åtgärder rimmar så väl med det handlingsprogram som vi redan sjösatt, säger han till Nöjesbladet.

Till den egna kanalen säger han sig ha fortsatt förtroende för de chefer under sig som kände till missförhållandena.

– Det har ropats högt från några håll om att ett par av mina chefer ska sparkas. Även om de cheferna begått misstag ogillar jag starkt de drev som sätts igång om att huvuden ska rulla. Alla kan göra misstag. Det viktiga är att inse att man gjort dem, lära av dem, och vara villig att bidra en förändring. Det vet jag att de aktuella cheferna är. Och det är långt viktigare att de är med och arbetar för att de här oacceptabla strukturerna ska falla, än att enskilda huvuden ska rulla för att tillfredsställa dem som vill se det.

Snart visar Facebook om du gillat ryska fejksidor
Facebook lanserar inom kort en funktion för att användarna ska kunna se om de gillat någon Facebook- eller Instagramsida som skapats av ryska troll eller delat något inlägg från dessa sidor.

"Det är viktigt att människor förstår hur utländska aktörer försökte så misstro och split genom Facebook, före och efter det amerikanska valet 2016", skriver Facebook enligt Digital Look.

Innan årsskiftet ska den nya funktionen vara på plats.

Facebook kopierar Snapchat – igen
Historiskt har Facebook varit förtjust i att skapa nya funktioner som misstänkt mycket liknar dem som finns i Snapchat. Nu är det dags igen. Den här gången handlar det om Facebook Messenger som får en "streak-funktion", som Snapchat har. Funktionen går ut på att appen märker av om man haft tät kontakt med någon under en lång tid. Då används olika emoji-symboler för att uppmuntra till att hålla konversationen igång.. Det rapporterar The Verge.

Black Friday kan fejka
I dag drar handelns viktigaste period igång med Black Friday. Butiker överallt kampanjar med reapriser för att locka till köp. Men Konsumentverket lyfter ett varnande finger över att butiker kan ange ordinarie priser som är mycket högre än de ska.
– Det gäller att vara skeptisk till de priser som annonseras ut, säger Maria Wiezell, konsumentvägledare på Sveriges Konsumenter, till Aftonbladet.

Twitter testar bokmärkesfunktion
Snart kan man spara tweets, för att till exempel kunna bemöta det som skrivs i dem vid ett senare tillfälle. Twitter jobbar nämligen för en funktion att bokmärka tweets. Sedan tidigare har man kunna favoritmarkera tweets, men det har då varit offentligt för alla. Den nya funktionen är dold. När bokmärken för twitter rullar ut på bred front är i dagsläget oklart. Det skriver The Verge.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.