Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Amanda Koutra ny vd på Carat

Publicerad: 5 november 2008, 18:27

Amanda Koutra, vice vd och projektledare på mediebyrån Carat tar över som vd. Calle Görman, som värvades från ICA i januari i år lämnar företaget.


Amanda Koutra är ny vd på Carat.

Vd-bytet kommunicerades internt på eftermiddagen i dag.

Calle Görman tillträdde som vd i början av året, men får nu kliva åt sidan. Anna Koutra, senast vice vd och projektledare blir ny vd.

Åtgärden är ett sätt att anpassa sig till de stora förändringarna på mediemarknaden med lägre tillväxt, enligt Amanda Koutra.

Hon säger att byrån inte tappat några kunder, men att läget gör att ett vd-byte var nödvändigt.

– Jag är närmare i kundprocessen och har mer erfarenhet av det vi ska koncentrera oss på nu – att fokusera på det vi levererar till kunderna i dag. Vi ser förändringarna på marknaden och vi vill vara redo och proaktiva, säger hon.

Calle Görman lämnar nu med största sannolikhet den Aegis-ägda byrån.
– Jag är ärlig när jag säger att jag inte har något nytt jobb på gång. Den närmaste tiden ska jag ägna åt mina två små barn, min yngsta dotter är sex månader. Samtidigt gillar jag att jobba så det är klart att jag kommer tillbaka på något sätt, säger han.

Beslutet att lämna Carat beskriver Calle Görman som helt affärsmässigt.
– Vi går in i en tid där vi kan räkna med en lägre tillväxt. Då blir det också naturligt att kunderna fokuserar på leverans. Jag och Amanda har varit ett bra team. Men Amanda är den som kan hantverket, medan jag är "added-value". I det läget har vi valt att plocka bort mig.
– Även om det är ett riktigt beslut är det skittråkigt rent personligt för mig. Jag har börjat komma in i jobbet på allvar och det är fantastiska människor att jobba med här på Carat.

När lämnar du över?

– Det gör jag redan idag. Vi funderade på att vänta till årsskiftet, men det är lika bra att Amanda tar över direkt. Jag vill inte vara kvar som något rundningsmärke.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.