Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Amanda Koutra startar eget

Publicerad: 8 augusti 2013, 14:57

Carats förra vd Amanda Koutra fick lämna bolaget under förra hösten. Resumé kan nu berätta att hon har dragit igång en egen verksamhet – MetaK. Det är dock ingen mediebyrå som det rör sig om: – Jag säljer min erfarenhet från kommunikationsbranschen där jag bland annat har haft olika ledande positioner. Jag har redan fått in flera uppdrag, men vilka är konfidentiellt, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Amanda KoutraAegisCarat

Amanda Koutra tvingades lämna vd-posten på Carat förra hösten efter ett  enhälligt beslut av styrelsen.

Resumé kontaktade henne i början av maj  för att stämma av vad hon skulle göra härnäst. Svaret löd:
”Jag njuter av livet, har stora barn, är 43 år och har ingen ekonomisk brådska.”

Resumé  kan nu berätta att Amanda Koutra har dragit igång företaget MetaK,  vilket enkelt förklarat innebär att hon går över till en konsultroll inom kommunikations-  och medieområdet.

Det är dock ingen ny mediebyrå som det handlar om:
–  Jag ska erbjuda min erfarenhet från branschen. Mina allra mest  spännande uppdrag har ju varit i just ledarrollen, säger Amanda Koutra.

Så du ska gå in och ta interrimsuppdrag på ledande befattningar med andra ord?
– Det skulle kunna bli så, men det har inte varit min tanke, säger hon.

Hon  menar i stället att hennes erfarenhet av hur man hanterar kommunikation  och affärer utifrån de olika Aegis-bolagen kan komma olika  uppdragsgivare väl till pass:
– Jag var även vice koncernchef för  Aegis Media Sverige så det handlade ju inte bara om att driva en  mediebyråverksamhet, utan även att samordna de olika verksamheterna inom  Aegis och få dessa att interagera på bästa sätt, säger Amanda Koutra.

Hon  tycker också att något av det mest spännande hon har upplevt är när hon  har varit ute i landet och föreläst, suttit i paneldebatter och  deltagit i olika juryarbeten.

Det låter ändå som att du har fått in en ganska stor kund om du har dragit igång en verksamhet utifrån det?
–  Verksamheten kom inte till av en slump så att säga, men det har alltid  funnits en tanke och en dröm om att starta eget. Jag ska dock rikta mig  till en rad branscher. Kommunikationsfrågan blir allt viktigare hos de  flesta organisationer och ledarrollen handlar alltmer om kommunikation,  säger Amanda Koutra.

Hon berättar att namnet MetaK kom till över en kopp kaffe i vårsolen:
–  Man kan alltid spekulera i vad namnet betyder, men det är mest en lek  med ord. Det är inte något varumärke som ska byggas, utan det handlar  om ett rent faktureringsbolag. Så det är snarare mina erfarenheter och  kunskaper som står i fokus för det här bolaget, säger Amanda Koutra.

Hon sticker dock inte under stol med att hon vill ta på sig en ny ledarroll i framtiden:
–  Det är ju jättekul att starta ett eget bolag och dra massa erfarenheter  utifrån detta under en tid, men mitt långsiktiga mål är ändå klart. Det är  att återigen gå in en ny ledarroll, säger Amanda Koutra.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Amanda KoutraAegisCarat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.