Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Amanda Schulman och Hannah Widells böcker kan bli film

Publicerad: 30 november 2015, 12:27

Hannah Widell och Amanda Schulman driver Prefect Day Media.

Foto: Pressbild.

Boktrilogin "Två systrar" kan bli filmatiserad. Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman har skrivit avtal med dramajätten Yellowbird.


Ämnen i artikeln:

Amanda SchulmanHannah WidellPerfect Day

Nyligen släpptes boken "Försoningen" som är den första delen i den planerade trilogin "Två systrar". Men det stannar inte vid bokutgivning. Författarna hoppas nu på att böckerna kan ta sig till vita duken med hjälp av Yellowbird.
– Vi ville ha en stark samarbetspartner i det här projektet som vi litar på och som har ett starkt track record både i Sverige och internationellt. De är oslagbara när det kommer till att överföra bok till rörlig bild. Vi ser fram emot att skapa något riktigt fantastiskt tillsammans med Yellowbird, säger Hannah Widell i en kommentar.

Avtalet är upprättat med deras bolag Perfect Day Media. Enligt parterna ska det ses som ett första steg i ett längre samarbeten bolagen emellan.
– Hannah och Amanda är två starka kvinnor som inte bara bygger ett modernt imperium men också har blivit en inspirerande förebild för många även utanför Sverige. De har skrivit en fantastisk och engagerande bok och vi är så glada över att de valt att jobba med oss på ett så roligt och personligt projekt och vi ser fram emot massor av framtida möjligheter, enligt Berna Levin och Marianne Gray på Yellow Bird.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.