fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Amanda var på väg till ett mycket sunkigare mediehus”

Publicerad: 9 december 2011, 10:09

Amanda och Alex Schulman.

Foto: Carina Jäderström.

Mediepowerparet Alex och Amanda Schulman blir en maktfaktor hos Aftonbladet. Resume.se avslöjade hennes bloggflytt – och nu berättar maken Alex om spelet bakom övergången. – Amanda var nära att börja jobba med ett helt annat, mycket sunkigare mediehus, säger han till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanAmanda Schulman

MH

Magnus Helander


Den 25 november avslöjade Resume.se att Amanda Schulman flyttar sin blogg från nedlagda Yourlife till Aftonbladet.se där hennes make Alex bloggar sedan en lång tid tillbaka.

Enligt vad Resume.se erfar är hennes nya blogg på Aftonbladet.se en del i ett större koncept – en storsatsning från Aftonbladets sida.

Alex Schulman välkomnar sin fru till Aftonbladet.

Vad säger du om att Amanda gör dig sällskap som bloggare på Aftonbladet.se?
– Jag har hoppats att detta skulle hända. Inget mediehus i Sverige kan ta vara på talanger som Aftonbladet, och en sådan är hon, en supertalang, min härliga fru.

Hur har ni resonerat sinsemellan?
– Vi har inte resonerat så mycket alls. Det är ju inte heller bloggen som är det främsta som hon ska göra på Aftonbladet, om jag förstått saken rätt. De håller ju på att koka ihop mycket större saker än så.

Är det här bar eller dåligt för er? Det är ju en ganska udda situation att ni som par har en varsin blogg på samma stora plattform.
–  Nej, jag tycker att det är enbart positivt. Amanda var nära att börja jobba med ett helt annat, mycket sunkigare mediehus när Aftonbladet ringde och då skrek jag till henne att hon skulle släppa allt och låta sig omfamnas av Aftonbladet.

Konkurrerar ni på något sätt med varandra?
– Vi jämför ju besökare och det där är känsligt. Den dagen hon går om mig så kommer jag att vara kränkt i en vecka och sedan stolt resten av livet.

Vad händer annars? Kör du på som vanligt eller är det några nya projekt på gång?
– Jag sitter och skriver på min jävla bok, ensam på min kammare och det tar upp nästan all min tid och jag mår direkt dåligt av projektet, vilket är bra, för då vet man att man gör nåt på riktigt. Sen förbereder jag mig inför vårens Schulman Show, som ju går både i Kanal 5 och på Aftonbladet. Dessutom vill jag gärna göra annan teve, både för Femman och för Aftonbladet och vi pratar ivrigt om det.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev