Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Amazon satsar på den europeiska toppfotbollen

Publicerad: 17 augusti 2017, 05:49

Amazon börjar sända liveradio från Bundesliga, Mark Zuckerberg tar ställning efter Charlottesville och hård kritik från deltagarna i "Händig man söker". Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookMark ZuckerbergAmazon

Amazon satsar på den europeiska toppfotbollen
Slaget om sporträttigheter blir allt blodigre. Förutom tv-bolagen och teleoperatörerna börjar digitaljättarna intressera sig för livesänd sport. Tidigare har Facebook köpt Champions League-rättigheter i USA och nu ska Amazon livesända radioreferat av alla matcher i den tyska toppfotbollen. Satsningen är ett slag mot mediebolag som Eurosport och Sky. Radiosändningarna betraktas som ett första steg mot fulla sändningsrättigheter, skriver Handelsblatt.
– Det här kommer att förändra sportsändningsindustrin i grunden, säger KPMG:s mediachef Markus Kreher till tidningen.

#jagärhär får Anna Lindhs pris
Journalisten Minna Dennert drog igång Facebook-gruppen #jagärhär som en motvikt till allt hat på nätet. Nu prisas hon för sin insats med Anna Lindhs pris. Priset delas årligen ut till en person eller grupp som arbetat eller arbetar i "anda för demokrati och mänskliga rättigheter".
– Det är naturligtvis en otrolig bekräftelse på att vi är på rätt väg. Att bli uppmärksammade av en så etablerad och prestigefull aktör känns fantastiskt, säger Minna Dennert till SVT.

Hård kritik mot programmet "Händig man sökes"
Deltagarna i TV3:s program "Händig man sökes" vittnar om en "skräckupplevelse" där produktionsbolaget Nordisk Film & TV inte hållit sina löften om fackmannamässigt utförda arbeten. Det skriver Nöjesbladet.  
– Mitt hem är min borg och ska man gå in och rota i andras hem får man se till att göra det professionellt. Men det har funnits en brist på respekt från produktionsbolaget som är så smaklös i min värld, säger deltagaren Johanna Björk.
Nordisk Film & TV slår ifrån sig kritiken.

Expert: "Uppenbart att it-skandalen inte skulle komma ut"
Om inte medierna hade publicerat uppgifterna om att Transportstyrelsens sparkade generaldirektör Maria Ågren hade skandalen på myndigheten inte uppdagats av regeringen.
Det menar Ulla Andrén, ordförande på antikorruptionsorganisationen Transparency International, skriver DN.
–  Det är uppenbart att skandalen inte skulle komma ut. Det är inte förvånande att ingen har informerats om det, säger hon till tidningen.

Facebook-grundarens ställningstagande efter Charlottesville
Efter terrordådet i Charlottesville där en nazistsympatisör körde på motdemonstranter tar Facebook krafttag mot hatiska och rasistiska kommentarer.
"De senaste dagarna har varit tufffa. Många av oss undrar var det här hatet kommer från. Som jude är det något som jag har funderar mycket på i livet. Det är en skam att vi fortfarande måste säga att nynazister vit makt-anhängare har fel – som om det inte vore uppenbart" skrev Mark Zuckerberg i ett inlägg igår.
Med Facebook vill han bidra med "mer balans, nyanser och djup i det offentliga samtalet" enligt Recode.

Sociala medier-jättar plockar bort nazisajt
Facebook, Google och Twitter har gjort gemensam sak genom att bannlysa den nazistiska sajten The Daily Stormer från sina plattformar. Efter dådet i Charlottesville publicerade de en provokativ lista med "Fem feta fakta" om offret Heather Heyer. Det gjorde att deras domänleverantlör GoDaddy slängde ut sajten. Därefter har flera sociala medie-jättar gjort samma sak, skriver Ny Mag.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.