Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Amelia bannlyser män på omslaget

Publicerad: 18 januari 2008, 12:10

Amelias försök med en man på omslaget blev ingen hit. Nu är det slutexperimenterat – det blir inga fler herrar på framsidan i fortsättningen.


Patrick Dempsey, från tv-serien Grey’s Anatomy, prydde Amelias omslag. Men det blev långt ifrån någon succé.

Den 3 januari kom ett historiskt nummer av Amelia. För första gången prydde en man omslaget – Patrick Dempsey, från tv-serien Grey’s Anatomy.

Chefredaktören Ann Fredlund ville bryta mönstret och testa den gamla sanningen om att män på omslaget inte säljer.

– Vi var lite trötta på de gamla vanliga kända kvinnoansiktena som valsar runt och ville göra något annorlunda, sa chefredaktören Ann Fredlund till Resume.se i slutet av december.

I dag kom försäljningssiffrorna för Patrick Dempsey-numret – och det var ingen munter läsning. Ann Fredlund vill inte nämna några siffror, men säger:

– Det var ingen succé, Det låg inom felmarginalen, men det var några procent lägre jämfört med samma nummer i fjol (nummer 2, 2007), säger hon och fortsätter:

– Det är svårt att veta vad som är Patrick Dempseys fel och vad som har att göra med att det är svårare tider. Det är ju en ökad tuff konkurrens på lösnummermarknaden, säger Ann Fredlund.

Hur som helst är det nu slut med män på förstasidan, enligt Ann Fredlund. Hon hade visserligen inga förhoppningar om att experimentet skulle resultera i ökad försäljning, men hon ville ju inte heller att det skulle gå sämre än vanligt.

– Det här gav ingen mersmak, så nu blir det ingen mansparad. Marknaden var inte mogen, säger Ann Fredlund.

I senaste numret som kom ut i går är TV4:s Ulrika Nilsson på framsidan. Ett säkrare kort, måhända.

Läs även: "Marknadschefen tog sig för pannan"

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.