Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Analys: Breitbarts rubriker visar Bannons vrede mot Trump

Publicerad: 23 augusti 2017, 05:44

Steve Bannon.

Breitbart skriver kritiskt om Trump efter Bannons återkomst, journalisten Kim Wall är död och solförmörkelsen var större än Super Bowl. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Breitbart

Analys: Breitbarts rubriker visar Bannons vrede mot Trump
Steve Bannon återvände till ordförandeposten på den högerextrema sajten Breitbart efter att ha fått lämna Vita Huset. Sajtens rapportering om Donald Trumps nya Afghanistan-strategi vittnar om den forne chefsstrategens ilska mot presidenten, enligt Callum BorchersWashington Post.
"Jag var inte redo för den här raseriattacken" skriver Callum och sajtens fem senaste artiklar om Afghanistan.

"Det betyder inte att Breitbart har hoppat av Trumptåget permanent. Men det är tydligt att konflikten mellan Bannon och hans tidigare chef är på riktigt. Och den kommer blossa upp igen så fort presidenten inte lever upp till sina vallöften" skriver han vidare.

Breitbart var en viktig faktor bakom att Donald Trump vann valet förra hösten med sitt stora genomslag i sociala medier.

Polisen: DNA:t matchar Kim Wall...
Igår hittade den danska polisen kvarlevor efter en kvinna i vattnet utanför Köpenhamn. Nu bekräftar de på Twitter att DNA:t matchar den svenska journalisten Kim Wall. Polisen har kallat till pressträff klockan 9 idag för att berätta mer om fyndet och utredningen av den mordmisstänkte uppfinnaren Peter Madsen.

Mamman: "Gränslös sorg"
Kim Walls mamma kommenterar beskedet om dotterns död på Facebook.
"Det är med gränslös sorg och bestörtning vi tagit emot beskedet att kvarlevorna efter vår dotter och syster Kim Wall, har hittats. Vidden av katastrofen kan vi ännu inte överblicka, och mängder av frågetecken återstår att rätas ut", skriver hon enligt Aftonbladet.

Analytiker: Netflix inte lika beroende av Disney
Förra veckan meddelade Disney att de kommer dra tillbaka sina filmer från Netflix. Beskedet fick många att fundera över Netflix framtid, men streamingtjänsten är inte lika beroende av licensierat innehåll som bolaget varit tidigare. Ett större orosmoment för bolaget är Amazon, menar analytikern James Cakmak vid Monness, Crespi, Hardt & Co, enligt Marketwatch. Han pekar ut kapitalstarka Amazon som ett betydligt större hot på sikt.

Solförmörkelsen större än Super Bowl på Facebook
Måndagens solförmörkelse var en större händelse på Facebook än självaste Super Bowl. Sammanlagt 66 miljoner människor svarade för 240 miljoner interaktioner (likes, reaktioner, kommentarer, delningar) om solförmörkelsen, skriver Recode. Vid senaste Super Bowl var det 64 miljoner människor som var aktiva på det sociala nätverket.

WPP köper klassisk designbyrå
Kommunikationsnätverket WPP köper den brittiska byrån Design Bridge som grundades 1986. Det framgår av ett pressmeddelande. Design Bridge har omkring 400 anställda om omsätter cirka 40 miljoner pund (omkring en halv miljard kronor).

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Breitbart

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.