måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anbuden haglar över Persson och Schibbye

Publicerad: 21 september 2012, 09:05

Foto: Andreas Elgstrand.

Bokförlagen slåss om att få ge ut de nyligen frisläppta frilansjournalisterna Johan Persson och Martin Schibbyes historia. Men Persson och Schibbye har inte bestämt sig än.

Ämnen i artikeln:

Johan PerssonMartin Schibbye

LF

Linus Fremin


De nyligen frisläppta frilansjournalisterna Johan Persson och Martin  Schibbye har sedan de kom hem till Sverige berättat om sina erfarenheter  i Etiopien i otaliga intervjuer.

På sin presskonferens sa de bland annat:

– Vi kommer att fortsätta att  jobba med den här typen av journalistik. Vi har blivit bättre  journalister under fängelsetiden, eftersom vi har kommit närmare de  utsattas verklighet, sa Martin Schibbye.

– Arbetet kommer att påbörjas så fort vi har sovit, fyllde Johan Persson i.

De uttryckte även en önskan om att själva vilja skriva ner sin historia i  bokform. En historia som alla svenska bokförlag nu fajtas om.

– Det har kommit in ett anbud om dagen. Från både stora och mindre  förlag. Det är lite överväldigande faktiskt, säger Anna Roxvall, kollega  och kontaktperson till Johan Persson och Martin Schibbye.

– De har  inte tagit något beslut. De har ägnat så mycket tid nu åt att prata med  folk och nu vill de komma tillbaka till att jobba. Det de har sagt är  att de ska ha ett möte med Filter.

Men det handlar väl om ett reportage?
– Jo, men om Mattias Göransson vill hjälpa till att göra en bok så är de nog inte främmande för det.

En stark önskan från Persson och Schibbyes sida är att få ut boken  internationellt, enligt Anna Roxvall, och det bör den bokdeal de väljer möjliggöra på något sätt.

– Men det går ju att lösa på olika sätt. Att ha ett svenskt bokförlag och ett samarbete med något internationellt. Men som sagt har de inte tagit något beslut kring det.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev