Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anders Berglund: Blir ledig fram till mars

Publicerad: 21 oktober 2013, 14:54

Foto: Andreas Elgstrand.

Schibsted Sales försäljningsdirektör Anders Berglund lämnar koncernen. Han går över till en roll som Sverige-chef för Google. – Det kommer egentligen aldrig något lägligt tillfälle att lämna om man jobbar för en koncern som Schibsted. Jag har jobbat där i sju år och fått massa möjligheter, men det kändes som en perfect match och då måste man ju ta chansen, säger han.


Ämnen i artikeln:

Anders Berglund

Han berättar han kom in relativt sent i processen och att han därefter  fått gå igenom en rad intervjuer, inklusive massa videomöten.

Han  har dock inte haft någon direktkontakt med Google-grundarna själva
Larry  Page och Sergey Brin – som så sent som i fredags spädde på sin  förmögenhet med 38 miljarder kronor på en dag efter att aktien sprängt  drömgränsen 1 000 dollar.

– Jag började med IDG och där fick man lära  sig mycket om det digitala och sedan kom jag till Schibsted och fick  massa spännande möjligheter. Nu går jag till ett häftigt jobb och det  känns verkligen jättekul, säger Anders Berglund.

.Han börjar sitt nya jobb i mars.

Det handlar inte om någon fnurra på tråden i och med att du lämnar ett riktigt toppjobb hos Schibsted?
–  Nej, verkligen inte. Vi har varit inne i en häftig digitalisering som  har fått rejält fäste så det känns som rätt läge att lämna över, säger Anders Berglund.

Han vill inte gå in på vad han kommer att få betalt i nya jobbet.

Du har haft en väldigt framgångsrik karriär. Vad tror du gör att just du lyckas?
–  Jag har valt att fokusera på försäljning och att utveckla  säljorganisationer. Jag har också jobbat mycket med digitala medier.  Slår man samman det så gör det ju ändå skillnad på varumärken, säger  Anders Berglund.

Han kan inte svara på hur Schibsted-folket tar beskedet eftersom allt är så nytt.

–  Det lär väl komma massa reaktioner i kväll. Det är vissa personer som  man har jobbat med länge som det blir tråkigt att lämna, men vissa  personer kommer man ju ändå att ha fortsatt kontakt med, säger Anders Berglund.

Han har bara vissa överlämningsuppgifter kvar. Han tar ledigt tills han tillträder det nya jobbet i mars.

– Det har varit mycket med budgetar och annat under många år nu, säger Anders Berglund.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Anders Berglund

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.