Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anders Borgs pr-strategi för skilsmässan: Ringa Niklas Svensson

Publicerad: 16 februari 2015, 21:13

Anders Borg, Niklas Svensson och Dominika Peczynski.

Anders Borg skiljer sig och påstås inleda en relation med pr-konsulten Dominika Peczynski. Han ringde själv upp Expressens Niklas Svensson för att berätta sanningen innan Hänt Extras nya nummer. En klassisk "damage control". – I det här fallet blev jag nog lika överraskad som alla andra när jag förstod vad det var han ville prata om, säger Svensson till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Dominika PeczynskiAnders BorgExpressenHänt ExtraNiklas Svensson

Veckans nummer av Hänt Extra – som ännu inte kommit ut –pryds av rubriken "Anders Borgs kärleksmöten med Dominika Peczynksi". Publiceringen föregås av en period av ryktesspridning kring ex-finansministern och pr-konsulten.

Därför har Anders Borg valt att ringa upp till Expressens stjärnreporter Niklas Svensson och själv redogöra för sin skilsmässa med frun och den påstådda nya relationen.
– Jag ska ge dig en kommentar, sen får du ställa några frågor, säger Anders Borg till tidningen.

Anders Borg redogör sedan för hur han ligger i skilsmässa med sin fru och att det är en "svår process". På frågan om varför han väljer att berätta om saken själv svarar han:
– Det kan finnas en poäng att lämna en kommentar till dig, och att man därmed i övrigt kan lämna mig och mina barn ifred.

Expressens reporter Niklas Svensson berättar för Resumé:
– Det är naturligtvis kul och bra att statsråd - och tidigare statsråd - väljer att ringa mig och Expressen när de har något att berätta. Det hoppas jag att de fortsätter med, oavsett vad det handlar om. I det här fallet blev jag nog lika överraskad som alla andra när jag förstod vad det var han ville prata om.

Dominika Peczynksi är känd för den breda allmänheten för sin medverkan i bandet Army of Lovers. Men till vardags driver hon pr-byrån Mafioso. Så sent som i december blev det känt att hon separerar från Yoav Bartal, med en bakgrund som politiskt sakkunnig inom Folkpartiet och tills nyligen medarbetare i pr-byrån.

Till Expressen vill hon inte kommentera dagens avslöjande:
– Det passar inte alls mig, säger hon.

Anders Borgs pr-strategi hyllas nu i kväll av pr-konsulten Paul Ronge.

"Måste ändå säga - så grymt skicklig mediehantering av Borg. EN intervju - sen exil" skriver han på Twitter.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.