Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anders Dalenius till Cohn & Wolfe

Publicerad: 17 februari 2014, 12:30

Cohn & Wolfes vd Marta KArlqvist med nyförvärvet Anders Dalenius.

Pr-byrån Cohn & Wolfe värvar reklamprofilen Anders Dalenius. Han får titeln Brand Development Director vid kontoret i Stockholm. – Att ta steget från reklambranschen till en kommunikationsbyrå kändes naturligt, säger han.


Ämnen i artikeln:

Anders DaleniusMarta KarlqvistCohn & Wolfe

Anders Dalenius har arbetat på byråer som TBWA, Hollingworth Mehrotra, Rönnbergs, Lowe Brindfors, Draft FCB och Goodmorning Sunshine. Senast har han haft ett eget bolag.

Nu går han till Cohn & Wolfe.

– Jag upplever att det är hos pr-branschen finns en grundläggande affärsförståelse för kundernas helhet och en kommunikativ nyfikenhet som idag till stor del saknas hos de traditionella reklambyråerna. Och jag har träffat flera byråer men Cohn & Wolfe var dom som stod ut tydligast i sin vision om att bli en innovativ kommunikationsbyrå och som har fantastiska kundrelationer och medarbetare för att uppnå det, säger han i ett pressmeddelande.

Marta Karlqvist, vd på Cohn & Wolfe, är belåten över rekryteringen:

– Anders är en härlig person med en unik erfarenhet från många delar av kommunikationsbranschen. Hans breda kompetens och förmåga att snabbt komma till kärnan av problemet kommer att gynna våra kunder. Och med det fantastiska team som redan finns på plats och några av Sveriges bästa kunder, så tvivlar jag inte på att vi kommer bli en av marknadens bästa kommunikationsbyråer.

Anders Dalenius karriär i korthet:
Produktionsasistent Wegelius TV, produktionsbolag med Fredrik Bond, copyutbildning på Berghs, TBWA, Hollingworth Mehrotra, Rönnbergs, Lowe Brindfors, kreativ chef Draft FCB, kreatör på Goodmorning Sunshine och på sista tiden eget bolag.

Läs Resumés stora intervju med Dalenius från 2011 här

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.