Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anders Knave lämnar OTW

Publicerad: 28 maj 2013, 07:45

Anderts Knave lämnar när Stampen organiserar om OTW.

Vd:n Anders Knave och vice vd:n Andreas Erenius lämnar Stampen-ägda OTW. Detta sker i samband med att Stampen skapar ett mediehus i Stockholm. OTW Communication och OTW Television hamnar direkt under Stampen Media Partner.


Ämnen i artikeln:

Anders KnaveStampenOTW

Stampen köpte OTW i fjol.

Nu vill man samla verksamheten i ett mediehus i Jarlahuset i Stockholm för att få till ett starkare kunderbjudande.

– Vi vill öka  samarbetet kring innehållsutvecklingen och därmed kunna erbjuda våra  kunder ännu smartare och mer kostnadseffektiva lösningar, säger Martin  Alsander, vd för Stampen Media Partneri ett pressmeddelande.

OTW var det första bolaget  inom Stampen Media Partner som flyttade in i Jarlahuset i Stockholm.  Därefter har också sajterna Familjeliv, Bröllopstorget, Devote, Rodeo  och Svenskafans flyttat in på Birger Jarlsgatan 61. Denna vecka flyttar även kommunikationsbyrån Minnesota in.

OTW Communication och OTW  Television läggs direkt under Stampen Media Partner. Det innebär att OTW:s  moderbolag avvecklas och att vd Anders Knave och vice vd Andreas Erenius lämnar OTW.

– Jag har trivts oerhört bra på OTW men detta är  en logisk och naturlig konsekvens av satsningen under Stampen-flagg.  Att ha en 'mini-koncern i koncernen' fyller ingen funktion, nu blir det  en enklare och rakare organisation som på sikt kommer att gynna våra  kunder. OTW TV med vd Magnus Ringmar och OTW Communication med vd Anders  Rask fortsätter att utvecklas enligt plan, säger Anders Knave som  tillsammans med Martin Alsander arbetat med organisationsförändringen.

–  Anders har under sina år som vd för OTW-gruppen skapat en stabil  plattform i två starka verksamheter vilket möjliggjort att vi nu kan  genomföra dessa förändringar. Vi kommer att fortsätta addera bolag - med  en gemensam innehållsutveckling mellan verksamheterna i mediehuset kan  vi skapa spännande och slagkraftiga erbjudanden för våra kunder, säger  Martin Alsander.

Anders Knave kom till OTW 2010 från MTG där han var programdirektör för TV3, TV6 och TV8. Sedan en och en halv månad sedan blev det klart att OTW Communications och OTW Television går upp i Stampen Media Partner. Anders Knave kommer att lämna OTW den sista maj.

– Enda sedan Stampen köpte OTW från Forma har det pågått en diskussion hur OTW-bolagen ska leva vidare. Nu när Stampen vill bygga ett mediehus under egen flagg blev den bästa lösningen att jag lämnar scenen i samband med att bolaget avvecklas. Det är en fullt naturlig konsekvens, säger Anders Knave till Resumé.

Blev du erbjuden andra tjänster i den nya konstruktionen?
– Det har pratats om en rad olika alternativ, men till syvende och sist blev det här den bästa lösningen.

Vad kommer du att göra framöver?
– Jag kommer att stå till förfogande för OTW under en tid. Eftersom min sorti och OTW:s avveckling har varit hemlig under en längre tid så har jag inte kunnat föra några öppna samtal med eventuella arbetsgivare. Nu har jag en del igång och hoppas det kommer bli klart inom kort.

Vad är du mest stolt över från tiden på OTW?
– Jag är stolt över väldigt mycket. Vi har lyckats utveckla och renodla dotterbolagen i rätt riktning. Vi har rekryterat starkt och de två jämnstarka bolagen har nu de bästa förutsättningarna för att erbjuda välfungerade kommunikationslösningar till kunderna.

Hur stort avgångsvederlag fick du?
– Det behåller jag för mig själv.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Anders KnaveStampenOTW

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.