Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anders Kraft blir nyhetsankare för TV4

Publicerad: 19 juni 2012, 11:12

Nyhetsmorgons Anders Kraft blir nytt nyhetsankare för TV4-nyheterna.

Foto: Karolina Henke Skarp Age.

43-årige Anders Kraft blir nyhetsankare för TV4:s kvällsnyheter efter sju år i Nyhetsmorgon. Han ska rapportera om större nyhetshändelser på plats samt bli en profil för engagerad journalistik och redaktionella kampanjer.


Ämnen i artikeln:

Bengt MagnussonAnders KraftTV4

–  Jag är väldigt glad att Anders Kraft tackat ja till det här  uppdraget. Han har under många år byggt upp en stor trovärdighet och  möter tittarna med både respekt och värme, säger Viveka Hansson, Programdirektör för nyheter och samhälle på TV4 i en kommentar.

Hon menar att just respekt  och värme är ovärderliga egenskaper då man ska berätta om berörande händelser.
–  Det går dessutom att göra på olika sätt. TV-branschen har traditionellt  varit försiktiga när det gäller redaktionella nyhetskampanjer. Det  handlar om att väcka engagemang i frågor som ligger tittarna nära. Här  tror jag att TV4 kan fylla en roll, säger Viveka Hansson i en kommentar.

Därför  går nu Anders Kraft in som nyhetsankare för TV4-nyheterna och bildar  team med erfarna Anna Lindmarker, Bengt Magnusson och Ulrika Nilsson.

Han  blir även programledare för Almedalen ihop med Jenny Strömstedt.

Duon  ska även leda sändningarna från det amerikanska presidentvalet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.