Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anders Lundin starkt kritisk mot Expressen

Publicerad: 26 maj 2008, 07:49

Anders Lundin går hårt fram i sin kritik av kvällspressen i det senaste numret av magasinet Filter. – När jag står på Skansens scen känner jag mig som en lerduva som försöker väja för kvällspressens hagel, säger han i intervjun.


Anders Lundin. Foto: SVT.

I det senaste numret av Filter, som kommer ut i butik imorgon, går Anders Lundin hårt fram i sin kritik av främst Expressen. Större delen av kritiken har sitt ursprung i att Anders Lundin för en tid sedan ansökte om skyddad identitet. Expressen fogade ihop händelsen med att en människa förra sommaren bombhotade Skansen, och fick det till att det var ett personligt mordhot mot programledaren för Allsång på Skansen.

– Kvällspressens skriverier är mer hotfulla än ett anonymt brev. De eldar på allt. Det var dem jag ville skydda mig ifrån. Effekten blev den motsatta. Det var som om jag hade målat hela huset vitt och så hällde Expressen lera på det, säger han till Filter.

På frågan om varför han inte låter bli att prata med Expressen svarar han att han försöker låta bli. Men tillägger att när han gör Allsång på Skansen så ingår det också att marknadsföra programmet.

– Jag förväntas kunna hantera skriverierna. Men när jag står på Skansens scen känner jag mig som en lerduva som försöker väja för kvällspressens hagel. De väntar på något som kan tolkas som ett misstag. Då rasslar det till av helvete. De förhåller sig inte proportionerligt till verkligheten.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.